Užičanin poginuo na radnom zadatku u Rusiji, firma mu dala otkaz zbog odsustva sa posla!

Na osnovu izveštaja službi iz Rusije , O.T. je na svoj slobodan dan 30. jula napustio prostorije stanovanja u popodnevnim satima i sa radnikom D. L. otišao na kupanje u mesto Golovnika oko 20 kilometara od Sočija

  • 1

Radnik O.T. iz Užica je dobio otkaz, iako se nesrećni čovek nekoliko meseci ranije utopio u blizini ruskog grada Soči, gde je radio kao bravar.

Ko od lekara ode u inostranstvo, gubi radno mesto u Srbiji! Nema više "uzeću neplaćeno, dok ne zaradim pare u Nemačkoj"

U rešenju o otkazu se navodi da firma nema informacije o njegovom opravdanju za izostanak s posla u prethodna tri i po meseca iako čovek nije živ. Oni zu kao razlog za raskid ugovora naveli " neopravdano odsustvo za rad".

Na osnovu izveštaja službi iz Rusije , O.T. je na svoj slobodan dan 30. jula napustio prostorije stanovanja u popodnevnim satima i sa radnikom D. L. otišao na kupanje u mesto Golovnika oko 20 kilometara od Sočija, piše Kurir.

S obzirom na to da do 16. novembra poslodavac nema nikakve zvanične informacije o njegovom opravdanju za izostanak sa posla od 31. jula, kada je trebalo da bude na poslu, izuzev nepotvrđenih informacija da je isti nastradao 30. jula, stekli su se uslovi da se radniku otkaže ugovor o radu zbog neopravdanog odsustva za rad za navedeni period.

- On jeste nastradao, ali ne na poslu, nego van radnog vremena - kratko su prokomentarisali iz firme.

Porodica nije želela da daje izjave povodom ovog slučaja.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pozdrav iz Rusije

    22. decembar 2017 | 20:58

    Ja živim u Sociju i znam samo dva Srbina inače sam iz Paraćina.... Znam samo jedno .... Ovde Srbi koji imaju firme zarađuju na velikoj muci svog naroda .... Zato se i ne druzim sa nasima.... Jadan čovek eto to mogu da kažem....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA