Kada oni zagrme "Tamo daleko", niko ne ostane ravnodušan: Američki studenti sviraju srpsku himnu, zahvaljujući ovom čoveku! (VIDEO)

Ni dirigent nije ostao ravnodušan, pa je na kraju izvođenja podigao tri prsta

  • 12

Grupa studenata u "Majami art čarter skul" na Floridi naučila je da svira čuvenu himnu srpskih ratnika "Tamo daleko". Dirigent Aleksandar Đurić je na kraju izvođenja podigao tri prsta i tako pozdravio publiku. 

Dok su večerali, svetski moćnici slušali "Tamo daleko" u Pekingu (VIDEO) (FOTO)

Mnogi bi se zapitali otkud to da slavnu melodiju sviraju baš tamo. U pitanju je klasa talentovane dece pod dirigentskom palicom maestra Aleksandra Ace Đurića.

Ispod snimka koji je pre pet dana postavljen na Jutjubu u opisu stoji da je himna "Tamo daleko" svirana u čast stogodišnjice od Prvog svetskog rata. Mnoge je oduševilo što su đake na kraju izvođenja sačekale velike ovacije publike.

Printskrin/Youtube

- Ovo je mali znak zahvalnosti i dokaz da gde god bili u dijaspori nikada nećemo zaboraviti odakle smo došli -  napisao je dirigent Aleksandar Đurić na svom Jutjub kanalu.

"Tamo daleko" je najpoznatija srpska, rodoljubna pesma. Napisana je u znak sećanja na vojnike koji su učestvovali u Prvom srpskom ratu, i koji su povlačeći se preko Albanije, stigli "tamo daleko" do Soluna.

Aleksandar se zajedno sa studentima našao u žiži javnosti i u februaru kada su naučili da sviraju čuveni srpski "Marš na Drinu". Međutim, ono što je tada mnoge oduševilo je što su đaci na kraju zaigrali čak i kolo!

Kako su studenti svirali čuvenu srpsku himnu "Tamo daleko" pogledajte ovde:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA