≫ 

Kako decu zaštiti od internet nasilja: Ovo su glavni neprijatelji srećnog detinjstva (VIDEO)

Deca koja imaju Fejsbuk profil veliki broj problema mogu da izbegnu ukoliko ne prihvataju svakog za prijatelja

  • 0

U današnje vreme, deci su dostupne mnoge stvari koje im kako pomažu, tako mogu biti i glavni neprijatelj detinjstva. Jedna od njih su društvene mreže.

TELEGRAF TRIBINA! Najmlađe dete u Srbiji na Fejsbuku ima samo 4 godine: Ne smemo da dozvolimo da danas postane žrtva nasilja na internetu (VIDEO)

- Deci ispod 13 godina nisu potrebne društvene mreže, što i Fejsbuk u svojoj politici i pravilima navodi da deci ispod 13 godina nije dozvoljeno korištenje.

Realnost je drugačija, nažalost ne postoje istraživanja koja pokazuju koliko dece u Srbiji ispod te dobi ima profil na društvenim mrežama, ali brojna deca sama kažu da već imaju po nekoliko profila.

Deca koja imaju Fejsbuk profil veliki broj problema mogu da izbegnu ukoliko ne prihvataju svakog za prijatelja. Kako decu učimo da ne razgovaraju sa nepoznatim ljudima, da ne uzimaju poklone od nepoznatih, da ne ulaze u tuđa kola, mnogo toga možemo promeniti ako ta pravila primenimo i u sajber svetu, ne prihvataj nepoznate ljude za prijatelje - rekla je za Telegraf.rs novinarka Katarina Jonev.

Pogledajte video u kome možete saznati kako na jednostavan način možete zaštiti svoje dete na internetu:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA