Udao 18 konobarica, pa stavio katanac na kafanu u Bajinoj Bašti: One sad žive raskošno u Švajcarskoj i Francuskoj, a gazda Miša propada

Kako bi se koja u ovoj kafani zaposlila i radila nekoliko meseci, tako bi brzo na istom mestu našla mladoženju

  • 0

Kafana zvučnog imena "Bristol" prazna i zaključana čami kraj puta u Obajgori, selu na ulazu iz pravca Kadinjače u Bajinu Baštu. Na vratima još stoji nalepnica sa tim nazivom kafane, a iznad tabla "Trgovinsko-ugostiteljska radnja Bristol kod Simića". Onog Simića koji se pročuo po tome što se iz ove njegove kafane udalo 18 konobarica.

Napustili luksuz u Los Anđelesu, obuli opanke i došli u selo kod Topole: Blizanci Marko i Luka sada su glavni poljoprivrednici ovog kraja (FOTO)

- To je tačno, sve su se dobro udale. Dobile decu, neke već i unuke, a nijedna se nije razvela. Žive sada u Bajinoj Bašti, Užicu, ima ih i u Francuskoj, Švajcarskoj. Jave se ponekad, neke i srećem - priča Milorad Mišo Simić, vlasnik zatvorene kafane.

Porodičnu kafanu u Obajgori prvo su držali njegovi roditelji, a Milorad se prisetio kako je oko konobarica uvek bilo udavača.

- Roditelji su uvek zapošljavali konobarice, radilo ih je u "Bristolu" nekad i po tri zajedno. Svraćali su mnogi momci za ženidbu. One su stanovale na spratu kafane u sastavu porodične kuće i ovde provodile najveći deo vremena, nisu tada išle uveče po kafićima - kaže Simić.

- Kako bi se koja zaposlila i radila nekoliko meseci, tako bi brzo ovde našla mladoženju. Ukupno 18 konobarica se tako udalo. Poslednja koja je odavde stupila u brak bila je Melanija Stefanović sada Gagić, svadbu smo pravili u kafani, a snimala je televizija - dodaje.

Pročuo se "Bristol" po ovoj neobičnosti, postao je kafana srećne ruke za udavače i mladoženje.

Ali, već deceniju udaje u "Bristolu" se ne dešavaju. Promenila se vremena: manje je konobarica, a mnogo neženja u ovim selima, pa i kafana propade.

Sada je već potpuno uništena zbog klizišta. Neženje nemaju gde da svrate, a i udavače ostadoše bez udvarača.

Daljinac

(Telegraf.rs/Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA