Nastavlja se podmetanje požara Srbima povratnicima na KiM: Šteta nenadoknadiva, ljudi očajni!

Povratnici u ovom delu KiM strahuju da je sinočnji incident nastavak pritiska da napuste svoja imanja

  • 4

Povratniku Miloradu Dubiću iz sela Suvi Lukavac kod Istoka na Kosovu i Metohiji, oko ponoći zapaljeno je više od 300 bala sena i prema procenama pričinjena šteta od oko 500 evra.

Povratničkoj porodici na Kosovu neprestano otežavaju život: Zapalili im svo seno za stoku

Povratnici u ovom delu KiM strahuju da je sinočnji incident nastavak pritiska da napuste svoja imanja s obzirom na to da je pre nekoliko dana porodici Vulić u Rudicama kod Kline, takođe, zapaljeno više od 300 bala sena.

Potpredsednik kosovske Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić ocenio je da takvi incidenti pokazuju da se nastavlja pritisak na povratnike da napuste svoja imanja i da nisu dobrodošli na KiN što je, kako kaže, veoma loše.

Foto - Ilustracija: Pixbay, Telegraf

- Incidenti nisu slučajni jer neko zaista želi da odustanemo od povratka što se neće dogoditi. Na ovakve pretnje odgovorićemo još većim zalaganjem da povratnika u 2018. godini na KiM bude više, ali moram da zahtevam od nadležnih da hitnim sankcionisanjem počinilaca sličnih incidenata pomognu da Srba na KiM bude više i da im se u sredinama kao što je Suvi Lukavac, Rudice, Osojane, Tučep, Koš, Zač, Sinaj, Ljubožda obezbedi bezbednost - naveo je Jevtić.

On je dodao da će povratnici u Ministarstvu za zajednice i povratak imati ''iskrenu podršku da prevaziđu sve loše trenutke'', kao i da će im, kako je rekao, pružiti i svaki vid podrške, uključujući i materijalnu, da ostanu na svojim imanjima.

Sinoćni incident nije prvi koji se dogodio na imanju porodice Dubić gde je i ranije paljeno seno, a ranije su im ukradeni krava i tele.

Dubići su se u Suvi Likavac vratili 2005. godine.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA