≫ 

Doktor Vladimir je heroj i uzor srpskih medicinara: Besplatno leči one koji nemaju, 50 muškaraca mu se svakog meseca zahvaljuje

- Za mene je pacijent ličnost i svetinja, kojoj se maksimalno posvećujem, i tako sam činio i dok sam bio u državnoj bolnici, u Loznici, kao i sada - kaže dr Gajić

  • 5

Urolog dr Vladimir Gajić iz sela Kozjak kod Loznice, pre više od deset godina otvorio je privatnu praksu i tad je doneo odluku da onima koji nemaju novca ne naplaćuje preglede.

DOKTOR HUMANOST: Ovaj srpski lekar nudi besplatne preglede siromašnima!

Za tu pomalo neobičnu, i za lekare neuobičajenu praksu, doktor Gajić ima objašnjenje da to radi kao neko ko se zakleo Hipokratu, i kao neko ko iskreno pomaže ljudima od sveg srca.

Obaveštenje u ordinaciji da onaj ko nema novca ne plaća, slika je i prilika doktora Gajića, onakvog kakav je bio od malih nogu i kasnije kad je stasao.

Upućeni kaži da mesečno bar 50 ljudi zatraži besplatan pregled, a doktor o brojkama ne govori.

- Za mene je pacijent ličnost i svetinja, kojoj se maksimalno posvećujem, i tako sam činio i dok sam bio u državnoj bolnici, u Loznici, kao i sada - kaže dr Gajić.

Foto: Facebook

- Često iz razgovora vidim da je pacijent slabog imovinskog stanja, pa mu kažem da ne plaća pregled, kako ne bi morao da se poziva na obaveštenje koje stoji u ordinaciji. Živimo u teškim vremenima i ako bi svako od nas malo sebe dao za one kojima je teško, bilo bi bolje i ugroženim ljudima, ali i nama bi srca bila ispunjenija - priča dr Vladimir za Novosti.

- Za mene ovo nije moto, već život i tako živim i radim - zaključio je dr Vladimir Gajić.

Andrija Lekić iz Loznice kaže da je prošle sedmice bio kod dr Gajića suočen sa bolešću i nemaštinom. Po njegovim rečima, omiljeni lekar nije mu samo rekao da ne plaća pregled, već mu je biranim rečima dao volju da se bori sa svim onim što ga je "poteralo".

- Hvala od srca tom divnom doktoru iz Kozjaka, za koga znam da je jako verujući čovek, pun ljubavi, topline i plemenitosti. Sreća je i njegova što je izabrao takav život i rad, koji ga vode ispunjenju duše, bez čega nema sreće - kaže vladika šabački Lavrentije.

Video-snimak o ginekologu pogledajte ispod:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pop

    22. januar 2018 | 12:18

    Vladimire svaka ti cast,da bog da , da zivis sto godina u zdravlju i veselju.

  • Ja

    24. januar 2018 | 08:18

    Ovo je lekar i covek.Ovih dana sam nazalost posecivala takozvane lekare..tako su me docekali pa ispratili da se jos vrtim u soku.Ovaj covek mi vraca nadu.Hvala sto postojite.

  • Sasa

    22. januar 2018 | 12:40

    Jako verujuci covek?Zahvali se ti njemu a ne brini da li je neko verujuci ili ne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA