NOVA INTERNET PREVARA HARA SRBIJOM: Ako kupujete onlajn, posebnu pažnju obratite na jednu stvar! (FOTO)

Zarada koja se dobija nije bezazlena, jer je reč o trenutno najpopularnijem malom psu, a potražnja za njim je velika

  • 2
devojka, zena, nasilje nad zenama, uplakana, drustvene mreze, kompjuter, racunar, neuspeh, posao, mobing, place Foto: Pixabay

Sve više je oglasa po internetu da se prodaju štenci pomeranskog špica, popularnog Boa, po cenama od 300 do 400 evra, a malo je onih koji zapravo znaju da je reč o klasičnoj prevari. Toliko koštaju nemački patulјasti špicevi, koji kao bebe neverovatno liče na pomerance! Cena pravog pomeranca nije ispod 700 evra, saznajemo od pojedinaca koji dobro prate ovu oblast. Zato, ukoliko planirate da nabavite ljubimca, pazite kada pretražujete legla putem interneta.

Detalji prevare iz Prokuplja: Albanska mlada imala pomoć agencije za sklapanje brakova, evo kako su se predstavili

Zarada koja se dobija nije bezazlena, jer je reč o trenutno najpopularnijem malom psu, a potražnja za njim je velika. Tako je novinar sasvim slučajno i došao do podatka da se umesto pomeranca, poturaju nemački špicevi!

Kako kada se ukuca pomeranski špic, ili Bo izlaze obe cene, tu lako dođe do zabune. Gledajući oglase za prodaju, najviše ih ima u Beogradu i odnose se na privatne kuće, tobože Bo se prodaje za 350 evra. Pored oglasa obično stoji i broj telefona, pa ti vlasnik majke "lepo objasni koliko je kvalitetno leglo". Pošalјe i slike štenca.

Slučajno u jednoj zvaničnoj odgajivačnici bilo je oglasa za prodaju špica od 200 evra i Boa od 700 evra.

- Razlika je velika, jer su u pitanju dva različita psa. Kada su mali, gotovo se ne primećuje, ali kada porastu, nastaje problem. Pravi Bo ima mnogo kvalitetniju i gušću dlaku, može da se šiša i zaoblјeniju glavu. Nemačkom špicu dlaka je ređa i ne može da se šiša i viši je kada poraste - potvrdili su nam u toj odgajivačnici i pokazali oba primerka.

Printksin

I zaista, razlika je gotovo neprimetna onome ko ne zna.

- Zaista se sve češće zloupotreblјava ova rasa pasa i njegovo ime koristi za veliku zaradu. Pomeranac štene je tri puta skuplјe od nemačkog patulajstog špica, a sa dva meseca razlika je većini gotovo neprimetna. Problem je što se time niko ne bavi i što na internetu ima svakakvih oglasa koje niko ne kontroliše - potvrdio nam je jedan kinološki sudija, koji je želeo da ostane anoniman.

Jedan Beograđanin je toliko bio uporan da nam objasni da razlike nema, da je čak kada smo ga pitali da li je to pomeranski ili nemački spic, nadmeno odgovorio da razlika ne postoji i da su podaci do kojih smo došli lažni.

- Dajte molim vas, kakav gugl, pa tamo je sve neprovereno. Evo šalјem vam slike, pa vidite da nema razlike, nego samo ih jedni zovu pomeranci, a drugi nemački spicevi - pokušao je da nas ubedi.

Postoje zloupotrebe i kod ostalih rasa pasa, čak na interentu se prodaju i rodoslovi, a kako kažu naši sagovornici, kvalitetnog psa je danas teško naći.

Daljinac

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lea

    24. januar 2018 | 09:33

    I kad malo porastu i vlasnici vide da to nije to, poveca se broj pasa na ulici.

  • Al Capone

    24. januar 2018 | 09:40

    Vi sad otkrili prevaru koja kruzi godinama👍👍👍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA