≫ 

Ubij Srbina: Strahovite poruke mržnje Albanaca ispisane na osnovnoj školi u selu Ugljare na Kosovu (FOTO)

Školu u Ugljarama pohađa oko 160 đaka, a celo selo, koje pripada opštini Gračanica, ima oko 1.000 stanovnika

  • 10

Na zgradi osnovne škole Ugljare u istoimenom selu na Kosovu, gde živi većinsko srpsko stanovništvo, ispisani su grafiti mržnje u kojima Albanci pozivaju na smrt i ubistvo.

Novi napad na Srbe povratnike na Kosovu i Metohiji

Poruke poput: "Ubi Serbina" i "Kosovo je Albanija", neke na engleskom, neke na polupismenom srpskom, nastale su danas oko 14 sati. Ispisane su i poruke "Gde je Marko", za koje se pretpostavlja da su upućene direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću.

Foto: Telegraf

Preteće poruke i grafiti Oslobodilačkoj vojsci Kosova su ispisani na delu škole u kojem se nalazi fiskulturna sala, kao i na kontejneru u dvorištu škole. Prozor na školskoj zgradi je polomljen.

Inače, školu pohađa oko 160 đaka, a celo selo, koje pripada opštini Gračanica ima oko 1.000 stanovnika.

Foto: Telegraf

Na lice mesta izašli su članovi Privremenog organa opštine Kosovo polje na čelu sa predsednikom Ljubišom Ćirkovićem, kao i direktor škole sa nastavnicima.

Kako je Telegrafu rečeno, svojim prisustvom i razgovorom sa građanina čine sve, kako bi umirili stanovništvo zbog ovog nemilog događaja.

Foto: Telegraf

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ulio sigurnost, nadu i veru da će Srbija učiniti sve da zaštiti srpski narod i obezbedi mirnu budućnost. Nadamo se da će nadležni učiniti sve da pronađu počinioce ovog gnusnog dela - izjavio je Ćirković.

Direktor osnovne škole "Ugljare" u Ugljaru, Goran Jović, kazao je da ispisivanje grafita ima za cilj zastrašivanje Srba.

Ovaj vandalski čin je najoštrije osudio Pokrajinski odbor SPS.

- Pozivamo meštane Ugljara da ostanu pribrani i da ne podlegnu pritiscima - navodi se u saopštenju.

Pogledajte fotografije:

Foto: Telegraf
Foto: Telegraf

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    28. januar 2018 | 20:52

    Srednji vek

  • Janaćko

    28. januar 2018 | 22:36

    Eto sada vidite kako albanci vaspitavaju svoju decu od malih nogu. Kad ta deca porastu teško da će sa njima biti mira, a to je sve proizvod zapada.

  • Нишлије 1986

    28. januar 2018 | 22:16

    Ovo za Marka je upućeno našem preminulom bratu Marku Ivkoviću Jagodi... Ako pogledate bolje, vidite da dole piše Ultraslan, to je navijačka grupa Galatasaraja... Nemaju stida ni malo. SRAMOTA!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA