Pedijatrijske sestre u Prokuplju dobile male boginje

Sestre su smeštene na Infektivnom odeljenju u Bolnici

  • 2

Dve medicinske sestre Odelјenja pedijatrije Opšte bolnice "Dr Aleksa Savić“ u Prokuplјu koje su bile u kontakt sa detetom kod kojeg su prvo registrovane morbile, obolele su od malih boginja.

Male boginje pokosile lekare i sestre: Nekoliko desetina zdravstvenih radnika na bolovanju, počela HITNA vakcinacija medicinara

Reč je o detetu koje je došlo iz Vladičinog Hana nakon određenog vremena koje je tamo provelo. Po dolasku u Žitni Potok, ono se razbolelo i kako je hospitalozovano, medicinske sestre koje su bile u kontakt sa njim, sada su dobile morbile.

- Kod njih je prisutan blaži oblik i one su na Infektivnom odelјenju u Bolnici, zajedno sa ostalim slučajevima koji su zabeleženi. Svi pacijenti su dobro i njihovo stanje je stabilno- potvrdila nam je direktor Opšte bolnice "Dr Aleksa Savić“ dr Snežana Arsić.

Do sada je na teritoriji Opštine Porkuplјe registrovano osam obolelih. Osim ove dve medicinske sestre,, svi ostali oboleli dolaze iz Žitnog Potoka, gde su se prvo i pojavile boginje.

Daljinac

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dia

    31. januar 2018 | 14:16

    Hoćemo da se oglase Nadležni orgagani i objasne. Ovo postaje Ozbiljno, okrugli Sto i objašnjenje od Svih lekara

  • Svetlana

    31. januar 2018 | 14:38

    Da li su sestre vakcinisane?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA