Stotine zelenih balona leti nad Srbijom, cilj je da ih vide oni koji vode tešku borbu, ali i sećanje na one koji su je izgubili (FOTO) (VIDEO)

Kancer je kod dece u 70 odsto slučajeva izlečiv, ukoliko se na vreme ustanovi i adekvatno medicinski tretira

  • 2

Na stotine zelenih balona pušteno je danas sa Trga republike u Beogradu, kao i sa novosadskog Trga slobode, iz Čačka i drugih većih gradova Srbije, u znak podrške i solidarnosti sa decom obolelom od raka, ali i u znak sećanja na mališane koji nisu uspeli da se izbore sa tom zloćudnom bolešću.

Srbija misli na decu obolelu od raka! "Obezbedićemo još kuća i stanova za roditelje i decu koja su na terapiji"

Baloni su pušteni tačno u 13 časova.

Tradicionalno je i ove godine veliki broj Novosađana i institucija iz tog grada podržalo akciju Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR), a za mališane je priređen kulturni program, na kome su učestvovali, između ostalih, dečiji hor i mađioničari.

Foto: Tanjug/Filip Krajincanin

Sa centralnog novosadskog trga poslata je poruka podrške porodicama čija su deca obolela od te opake bolesti uz napomenu da je kancer kod dece u 70 odsto slučajeva izlečiv, ukoliko se na vreme ustanovi i adekvatno medicinski tretira.

Iz NURDOR-a pozivaju sve prijatelje, roditelje, volontere i javne ličnosti da pomognu rad te organizacije i daju doprinos u akciji prikupljanja sredstava za završetak izgradnje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Foto: Tanjug/Filip Krajincanin

U toku 2018. godine NURDOR očekuje završetak tog projekta od nacionalnog značaja koji će značajno doprineti poboljšanju uslova onkološkog lečenja dece u celom južnom regionu Srbije, a za treću fazu tog projekta potrebno je prikupiti još 17 miliona dinara.

Ta organizacija je danas na trgovima, u glavnim ulicama i šetalištima u više od 40 gradova širom Srbije, organizovala manifesetacije povodom obeležavanja Svetskog dana dece obolele od raka.

Daljinac

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojana

    15. februar 2018 | 15:44

    Nijedan komentar podrške, a da je za Kiju Lunu i ostale iz zadruge bilo bi 500. Sramoti se Srbijo. Deca su bolesna i treba im svaka vrsta pomoći, a muk.

  • Lionac

    15. februar 2018 | 14:48

    Da li li su biorazgradivi ti baloni?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA