Sneg u Srbiji nije prestao, tek nam stiže ludilo: Od večeras totalni haos nad Srbijom! (FOTO)

Nešto bolje vreme biće u petak, a za vikend nova doza nevremena

  • 3
Fruška gora pod snegom Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Danas je vreme u Srbiji zaista nepredvidivo, s obzirom na to da se iz minuta u minut menja. Prvo je sneg paralisao saobraćaj, a nakon toga ga je zamenila kiša, pa Sunce. U pojedinim delovima zemlje snežni pokrivač, koji se za kratko vreme formirao, još brže je nestao. Srbija će u narednim danima biti pod oblacima, sa smenom snega i kiše.

Staza kojom je šetao patrijarh Pavle dok je bio bolestan većim delom danas je neprohodna: Sada rade sve da se to promeni (FOTO) (VIDEO)

U utorak će u većem delu Srbije padati i sneg i kiša, dok će u pojedinim delovima zemlje padati samo sneg. Minimalna temperatura biće od minus dva do plus dva stepena Celzijusove skale.

Vreme u Srbiji u utorak Printskrin: weather2umbrella.com

U sredu će cela zemlja biti pod oblacima. U najvećem delu padaće kiša u Majdanpeku, Kladovu, Negotinu i Boru će tokom celog dana padati sneg, kao što je i u utorak. U planinskim predelima i na istoku Srbije sa snegom i snežnim nanosima i smetovima. Duvaće umeren do jak istočni i jugoistočni vetar, u košavskom području sa olujnim udarima preko 80 kilometra po času, a na jugu Banata sa orkanskim udarima i do 120 kilometra po času.

Srbija i u sredu bez Sunca Printskrin: weather2umbrella.com

Vreme neće biti drugačije ni u četvrtak, kad je za veći deo Srbije najavljena kiša, dok će sneg padati u istočnoj Srbiji. Maksimalna temperatura biće od tri stepena Celzijusovih na severozapadu, do 12 stepeni na jugoistoku Srbije, u Timočkoj i Negotinskoj Krajini oko nule.

Srbija pod oblacima u četvrtak Printskrin: weather2umbrella.com

Za petak se očekuje poboljšanje vremena padavina što se tiče, ali će u Majdanpeku, Kladovu, Negotinu i Boru, sneg nastaviti da pada istim intenzitetom. U većem delu Srbije biće oblačno, ali u nekim gradovima, pojavljivaće se i sunčevi zraci. Maksimalna temperatura biće od tri stepena Celzijusovih na severozapadu, do 12 stepeni na jugoistoku Srbije, u Timočkoj i Negotinskoj Krajini oko nule.

Srbija pod Suncem i oblacima u petak, u pojedinim delovima sneg Printskrin: weather2umbrella.com

U naredna 72 sata na području Timočke Krajine sneg će stvoriti snežni pokrivač od 30 do 40 santimetara, lokalno i više, a u Homoljskim planinama duvaće jak vetar koji će stvarati snežne nanose, upozoravaju meteorolozi.

Jak vetar do petka će duvati u košavskom području, povremeno olujni s najjačim udarima danas i sutra na jugu Banata.

VIDEO: Kako se pravi vremenska prognoza.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA