Kako je nekada izgledao javni prevoz srpske Atine: Novi Sad je 1959. imao autobuse na sprat (FOTO)

Svedočanstvo razvoja srpske Atine kroz vekove su i dvospratni autobusi, čuveni dabldekeri koji su nekada bili deo javnog prevoza u Novom Sadu

  • 1

Tokom decenija napravljeno je mnogo fotografija Novog Sada, njegovih ulica i znamenitosti. Između ostalog ostalo je zabeleženo kako je nekada izgledao javni prevoz.

Znate li da Beograd nije jedini koji nosi to ime u Srbiji? Postoji takva gradska četvrt, čitavo naselje ali i jedan deo svemira!

Svedočanstvo razvoja srpske Atine kroz vekove su i dvospratni autobusi, čuveni dabldekeri koji su nekada bili deo javnog prevoza u Novom Sadu.

Fotografije autobusa na sprat iz 1959. godine prava su retkost, a danas se na ulicama Novog Sada mogu videti samo kao turistička atrakcija.

Iako su godinama bili zaboravljeni, pre desetak godina jedan od čuvenih autobusa je osposobljen za prevoz turista i vožnju po gradu gde mogu da razgledaju brojne znamenitosti Novog Sada i okoline.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaca

    10. mart 2018 | 16:39

    Imao je moj Novi Sad i tranvaje nekada davno.Lepi grad na Severu Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA