Od sada će svi korisnici pripejd SIM kartica morati da se registruju zbog jednog opravdanog razloga

Odbor je utvrdio i Izveštaj o izvršenom nadzoru nad radom službi bezbednosti 2017. godine, u čijem zaključku se navodi da su postupale profesionalno

  • 17

Odbor Skupštine Srbije za kontrolu službi bezbednosti ocenio je danas da je neophodno ubrzati donošenje novog zakona o elektronskim komunikacijama, kojim će se uvesti obavezna registracija korisnika pripejd SIM-kartica, i "regulisanje" broja SIM kartica jednog lica kod jednog operatera.

Evo kako da najlakše proverite da li vam je iPhone otključan ili zaključan

U saopštenju posle sednice navodi se da su članovi Odbora ukazali na potrebu izmene Zakona o Bezbednosno-informativnoj agenciji, da bi se pravno uredila specifična organizaciona struktura, radno-pravni status i položaj pripadnika Agencije.

Odbor je utvrdio i Izveštaj o izvršenom nadzoru nad radom službi bezbednosti 2017. godine, u čijem zaključku se navodi da su postupale profesionalno, u skladu sa zakonom i u okviru ovlašćenja, i da su sva "relevantna saznanja, procene i analize o bezbednosnim izazovima, rizicima i pretnjama pravovremeno dostavljene svim nadležnim državnim organima".

Članovi Odbora su prilikom nadzornih poseta i kontrole rada službi bezbednost, ustanovili da nije bilo propusta i nezakonitosti prilikom primene ovlašćenja za primenu posebnih postupaka i mera za tajno prikupljanje podataka propisanih zakonom.

Odbor je usvojio i Izveštaj o radu generalnog inspektora službi Ministarstva odbrane 2017. godine.

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    27. mart 2018 | 17:55

    Super, kad vam ukradu telefon i naprave neko nedelo, vas ce da jure. Isto i za neplaceneu struju, vodu, jure vas, ne stanara.

  • Radan

    27. mart 2018 | 17:29

    Posle registracije kartice bice lako da se pronadje vlasnik telefona i ovi ostali koji uznemiravaju druge .moram da kazem da me ova odluka obradovala mnogo ali dileri lopovi svaleri znam da nece se obradovati.😉

  • DARKO 100%

    27. mart 2018 | 17:14

    Nema vise saram baram,vracaju se u modu golubi pismonose,ljubavnice moja moraces na terasu da primis poruku ,to je i najsigurnije,kakva romantika🐦

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA