Šta je potrebno beogradskom studentu da lako dođe do upisa mastera u Kini (sve je plaćeno)

Rok za konkurisanje je 30. april ove godine

  • 0

Narodna Republika Kina pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine dodeljuje stipendije za akademsku 2018/2019. godinu, u okviru programa akademskog obrazovanja za master (u trajanju od jedne ili dve godine) i doktorske studije (u trajanju od tri godine). Stipendije se dodeljuju za 38 studijskih programa na Univerzitetima u NR Kini.

Tinejdžeri bataljuju Work and travel u Americi: Nova generacija mladih se skroz okrenula drugoj lokaciji za zaradu od 1.500 dolara (FOTO)

Stipendije se dodeljuju za 38 studijskih programa Foto: PIxabay.com

Početak programa studija je septembar 2018. godine. Program stipendiranja obuhvata troškove školarine, celokupnog nastavnog materijala (za studije, istraživanje i završni rad ili disertaciju), obezbeđen smeštaj u kampusu, nadoknadu za troškove odvojenog života (u iznosu od 3000 RMB ili oko 49.000,00 RSD za master i doktorske studije), zdravstveno osiguranje, mesečni iznos stipendije od 3000 RMB ili oko 49. 000,00 RSD za master studije, 3500 RMB ili oko 57. 000,00 RSD za doktorske studije, avionska karta u oba pravca, kao i troškove povratne avio karte za posetu Srbiji, jednom godišnje, navodi se na sajtu bg.ac.rs.

Rok za dostavu je 30. april ove godine.

USLOVI ZA KANDIDATE

Uslovi koje kandidat mora da ispunjava su: završene osnovne odnosno master akademske studije, dobro fizičko zdravlje, državljanstvo Republike Srbije, manje od 45 godina starosti, posedovanje sertifikata poznavanja engleskog jezika (IETS 6 – minimum) ili znanje kineskog jezika (HSK nivo 4).

Neophodno je znanje kineskog jezika Foto: Tanjug/AP

Za onlajn prijavu potrebno je: popuniti prijavni formular za MOFCOM stipendiju koji je dostupan na sajtu www.csc.edu.cn/studyinchina ili www.campuschina.org. Kandidat treba da kreira nalog i odabere program "Application Online for International Students", gde će pronaći sve neophodne informacije i prijavne formulare, koje popunjava on lajn.

Potom se navodi da je neophodno dokumentaciju skenirati redom kao jedan dokument i osigurati dobru vidljivost, a reč je o ličnoj izjavi o istraživanju na engleskom jeziku (minimum 400 reči), kopiji poslednje diplome i transkripta, sertifikatu engleskog jezika, kopiji pasoša, strane sa ličnim podacima, kopija izveštaja zdravstvenog pregleda.

SVA DOKUMENTA PREVEDENA NA KINESKI ILI ENGLESKI

Originalne i skenirane kopije prijava i dokumenta moraju se dostaviti Ekonomsko-trgovinskom odeljenju Ambasade NR Kine u Beogradu najkasnije do 30. aprila 2018. godine sa jasnom napomenom da li želite da razmotrite drugi program ako programi na koje ste se prijavili ne mogu da prime vašu prijavu.

Sva dokumenta moraju da budu prevedena na kineski ili engleski jezik sa pečatom sudskog tumača, originalna dokumenta moraju da se dostave na uvid, a sva dokumenta koja budu priložena, biće vraćena kandidatima. Ukoliko kandidat bude prihvaćen, ista dokumenta mora priložiti Univerzitetu u Kini na koji se prijavljuje.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA