Bruka u Negotinu: Članovi KUD "oteli" pečeno prase, a glavu i ražanj bacili

Problem je nastao kada su pojedini članovi iz Bukovče došli u sukob sa S. D., koji je bio zadužen da čuva pečeno prase.

  • 3

Umesto da slave dobar nastup na ovogodišnjim 45. "Susretima sela", članovi Kulturno umetničkog društva "Dimitrije Belivakić" iz Bukovča mogli bi da ostanu bez nekoliko članova ansambla - zbog pečenog praseta. 

Srbi i Hrvati zajedno pevali i lumpovali, uz kolo i harmoniku se vijorile obe zastave, a onda je počeo "Đurđevdan" (VIDEO)

KUD "Dimitrije Belivakić“ iz Bukovče došao je u selo Šarkamen u goste u KUD "Vrelo“, gde se tradicionalno održava manifestacija "Susret sela“. U okviru tog susreta organizuje se i takmičarski deo koji se odnosi na pripremanje slavske trpeze, pa su članovi KUD-a iz Bukovče izneli na scenu i pečeno prase na ražnju.

- Problem je nastao kada su pojedini članovi iz Bukovče došli u sukob sa S. D., koji je bio zadužen da čuva pečeno prase. On im je rekao da prase mora da se zamrzne i čuva za drugi krug takmičenja. Pojedini članovi KUD "Dimitrije Belivakić“ želeli su da jedu prase posle manifestacije, ali im on nije dozvolio, zbog čega je izbio kurcšlus - ispričao je izvor blizak istrazi.

Njega su dva mladića, uz pomoć nekih članova KUD "Dimitrije Belivakić" presrela, otela prase i pojela ga. 

- S. D. je pozvao policiju, a izgrednici su praseću glavu i ražanj bacili u njegovo dvorište. KUD je najavio da će verovatno preduzeti određene mere protiv članova, koji su umešani u incident - ispričao je izvor.

Daljinac

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • %+%

    18. april 2018 | 13:44

    U pravu su ljudi. Koliko energije i kalorija potroše dok se pripreme za nastup, to samo oni znaju. Treba to nadoknaditi. A trebalo im je dati to prase, pa da se svi učesnici lepo provedu. "Susreti sela" je jedna lepa manifestacija.

  • Шојић

    18. april 2018 | 15:43

    Нису ни смели да чекају хлађење прасенцета!

  • Ateista senior

    18. april 2018 | 14:09

    Znaju i oni sta je dobro i to su iskoristili,ražanj i glava nisu više potrebni što je i normalno, zato su i bacili da sakriju tragove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA