Nemačka poklonila MUP-u 20 vozila (FOTO)

Stefanović je rekao da Srbija ima odličnu saradnju sa MUP-om Nemačke

  • 12

Nemačko savezno ministarstvo unutrašnjih poslova doniralo je MUP-u Srbije 20 vozila ukupne vrednosti 300.000 evra koja su namenjena jedinicama granične policije u sprečavanju ilegalnih migracija i koriste se u manje pristupačnim terenima. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i nemački ambasador Aksel Ditman potpisali su danas Protokol o primopredaji opreme i vozila ističući da odnosi između dve zemlje napreduju odličnim tempom i pokazuju da saradnja donosi dobre rezultate.

MUP doneo odluku o najavljenim mitinzima u Hrtkovcima: Nema okupljanja!

Stefanović je rekao da Srbija ima odličnu saradnju sa MUP-om Nemačke, navodeći da su to ministarstvo i nemačka vlada u poslednjih osam-devet godina donirali preko devet miliona evra, što Nemačku svrstava u jednu od najznačajnijih donatora.

Zahvaljujući na kontinuiranoj podršci, Stefanović je podsetio, da je MUP ranije od njih dobio sedam vozila za kriminalističku policiju i jedno vozilo unutrašnje kontrole.

On je ukazao da je sa nemačkom policijom obavljena jedna od najboljih akcija u kojoj je zaplenjeno više od 300 kilograma kokaina, 106 kilograma hašiša...

- Trudimo se da budemo pouzdan partner i da Srbija bude zemlja na koju se može računati u borbi protiv terorizma i pranja novca - rekao je Stefanović.

Ditman je još jednom istakao odličnu operativnu saradnju između MUP Srbije i Nemačke.

- Imamo bliske političke odnose i sve je to deo naše podrške Srbiji na putu ka EU - rekao je Ditman i dodao da ovom donacijom Nemačka želi da olakša rad i pomogne pograničnoj policji u borbi protiv ilegalnih migracija.

Ditman je rekao da je Srbija godinama pouzdan partner u suzbijanju ilegalnih migracija.

- Borba protiv ileganih migracija, trgovina narkoticima, oružjem i borba protiv terorizma su veliki izazovi koje samo zajedno možemo da savladamo. Saradnja između organa policije dve zemlje u savladavanju tih izazova pokazala se veoma dobrom tokom prethodnih godina i želimo tu saradnju da inteziviramo - poručio je Ditman.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Klimt-Bec

    20. april 2018 | 21:02

    Da su nam uz to poklonili par psa za otkrivanje droge, bio bi vrhunac! Balkanska ruta bila bi presecena, a Taci i Haradinaj kao i Kosova Republjik ostali bi bez redovnih primanja....

  • Tnt 111

    20. april 2018 | 14:50

    Da švabo nešto da džaba???čisto sumnjam,

  • Gori

    20. april 2018 | 16:02

    Penzijoneri ce imati 0 penziju od drzave a zato ce se panduri vozati u novim automobilima uzas! A skoro svaki dan neko ubistvo i od ranije poznat policiji!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA