≫ 

Mučili jadnog psa, pa ga bacili u šaht da umre: Već su ga crvi napali kada je pronađen u rupi u Prokuplju (FOTO) (VIDEO)

Pas je bio ozbilјno ranjen i crvi su počeli da ga napadaju

  • 15

Organizacija iz Niša pronašla je i izvukla psa iz šahte nedaleko od romskog naselјa Mala Guba u Prokuplјu. Uprkos njihovim naporima, pas je večeras uginuo.

Užas kod Gornjeg Milanovca: Ubio psa ispred vlasnika, pa ga molio da ga ne prijavi policiji

Da je pas ostavlјen u šahti primetila je porodica Orbović, koja živi nedaleko odatle. Kako je reč o velikom psu, nisu smeli da se spustaju u šahtu. Oni su prvo pozvali nas, pa vatrogasce, pa prokupačko Udruženje za zaštitu životinja "Šapica".

Nemanja Orbović kaže da je kada je primetio psa, odmah zvao vatrogasce, policiju, ali su mu rekli da oni nisu obučeni za te stvari, niti da je to njihova nadležnost.

Pas je na telu imao rane, pretpostavlja se da je bio mučen Foto: Udruzenje Sapica

- Bio je u užasnom stanju. Pola sata sam okretao telefone i jedino se odazvalo Udruženje "Šapica". Nisam mogao da dopustim da se pas i dalјe muči, jer se videlo da je u strašnom stanju - kazao nam je Orbović.

Pas je bio ozbilјno ranjen i crvi su počeli da ga napadaju. Ipak, davao je znake života.

Pokušali su da mu pomognu ali mu nije bilo spasa Foto: Udruzenje Sapica

- Došla je i policija, ali to nije njihova nadležnost. Kako niko nije mogao bilo šta da učini, pozvali smo Tanju Vidergard iz niške organizacije za spasavanje životinja i cela ekipa je došla za svega 20 minuta. Samo zahvalјujući njima pas je izvučen i domah su ga prevezli u Niš kako bi mu se ukazala pomoć - kaže predstavnica prokupačkog Udruženja za zaštitu životinja "Šapica" Bilјana Vučetić koja je bila na terenu.

U ekipi za spasavanje bilo je četvoro mladih, ali odlično obučenih i opremnjenih lјudi. Pas je u tom trenutku davao znake života, ali se, kako tvrde očevici, nalazio u katastrofalnom stanju.

Psa su pronašli u šahti Foto: Udruzenje Sapica

Reč je o rasnom psu, koji po telu ima rane, pa se pretpostavlјa da je mučen i bačen u šahtu, kako bi uginuo.

Daljinac

(B.R)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ruja

    22. april 2018 | 08:40

    Ima rešenja povinioce naci i kazniti istom merom tj muciti i baciti u tamnicu na 10 godina...

  • Ateista senior

    22. april 2018 | 09:32

    Šta sve mogu ljudi da urade , a zovu se svesna bića, ako to urade psima uradiće i ljudima.Takvih ima svuda ,čak i na najvišim položajima, koristeći oružje i moć za njih život ne znači ništa.

  • Visnja

    22. april 2018 | 01:02

    Gospodeeeee ima li te?!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA