≫ 

Još jedan trgovinski lanac počinje da naplaćuje kese: U Beogradu će za nekoliko godina one biti zabranjene

I Vlada traži model da plastične kese potpuno izbaci iz upoterebe u Srbiji

  • 24

I trgovinski lanac "Aman" rešio je da prati primer kompanije Delez Srbija i da počne da naplaćuje plastične kese. Cena jedne kese biće dva dinara, a ovu odluku podržao je i gradski menadžer Goran Vesić.

Srbija zvanično zabranjuje upotrebu plastičnih kesa

Vesić je izrazio uverenje da će Beograd u naredne dve do tri godine postati grad u kome će biti zabranjeno koristiti plastične kese, jer da bi se jedna plastična kesa razgradila potrebno je i do 400 godina, a u Srbiji se potroše desetine miliona ovakvih kesa.

On je rekao i da je više puta razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom zaštite životne Goranom Trivanom o ovom problemu i da su oni veoma posvećeni ideji da čuvamo životnu sredinu, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

- U narednom periodu na inicijativu premijerke Brnabić imaćemo sastanke sa trgovinskim lancima i udruženjima potrošača kako bismo pronašli model da se plastične kese potpuno izbace iz upotrebe, a da se gradjanima ponudi alternativa u vidu papirnih kesa i cegera koje ih neće koštati više nego što je sada slučaj -  rekao je Vesić.

Daljinac

(Telegraf.rs/B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    25. april 2018 | 12:34

    Tih 2 dinara idu alavim trgovcima, samo izgovor da bi nam izbili jos neki dinar iz dzepa, kupis kilo jabuka i sta da radis sa njima da ih sutiras do kuce jer je u cegeru tecnost za sudove. Ali pazi Aman brine za ekologiju pa u njihovim radnjama je kao da si usao u svinjac i sad se oni setili ekologije, koga oni zezaju, mene videti nece u njihovim prodavnicama.

  • Ovan

    25. april 2018 | 13:38

    To se resava papirnim kesama!Ali posto nasi nemaju gram mozga u glavi,oni samo zele pare...strasno...

  • Suki

    25. april 2018 | 12:22

    A što ne uvedu papirne kese, ako ih toliko brine očuvanje životne sredine?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA