≫ 

U Đerdapskom Ostrogu dešavaju se najveća čuda: Ženi iz Smedereva svetitelj je spasao nerođeno dete

Mnogi dolaze tužni i bolešću utučeni. Iz svetinje odlaze radosni i zdravi. Sigurno je to da ko jednom dođe i oseti blagoslov Božji, tumanskoj svetinji iznova se vraća

  • 4

M. M. iz okoline Smedereva lekari su predložili da hitno prekine trudnoću jer će dete usled nekih neotkrivenih anomalija biti ometeno u razvoju. Međutim, roditelji nisu hteli da odustanu od svog deteta i doneli su odluku drugačiju od preporuke doktora.

Saznali su za čuda koja se dešavaju u manastiru Tuman i rešili su da pokušaju.

Roditelji su sa sveštenikom otišli u manastir i usrdno se molili kod moštiju Svetog Zosima. Lekarima su saopštili da odbijaju da se ukloni plod, što je izazvalo čuđenje, s obzirom na to da su rezultati ispitivanja bili loši.

Danas je Markovdan: Jednu stvar ni ne pomišljajte da uradite, ako želite mir, sreću i spokoj! (FOTO)

Iako doktori nisu verovali u to, molitve su urodile plodom i rodila se živa i zdrava devojčica kojoj su srećni roditelji dali ime Irina.

Foto: manastirtumane.org

Mnogobrojna svedočenja o čudesnim isceljenjima kod moštiju Svetog Zosima ispunjavaju letopis Manastira Tuman. Ovi sveti primeri jasno svedoče veru i ljubav naroda prema Bogu i svetitelju. Osećajući da je manastir Tuman jedna od najvećih pravoslavnih svetinja, vekovima ga zovu Đerdapski Ostrog, prepoznajući isti blagodatni dar isceljivanja kod Svetog Vasilija i Svetog Zosima.

Mnogi dolaze tužni i bolešću utučeni. Iz svetinje odlaze radosni i zdravi. Sigurno je to da ko jednom dođe i oseti blagoslov Božji, tumanskoj svetinji iznova se vraća.

U na­ro­du bra­ni­čev­skog kra­ja ve­ko­vi­ma ži­vi pre­da­nje da se Pre­po­dob­ni Zo­sim Si­na­it upo­ko­jio ka­da ga je ne­ho­ti­ce ra­nio Mi­loš Obi­lić, ko­ji je imao dvor u ne­po­sred­noj bli­zi­ni ma­na­sti­ra Tu­ma­n i ko­ji je u nje­go­voj oko­li­ni obič­no lo­vio. Svi pu­to­pi­sci ko­ji su se na­šli u Tu­ma­nu to­kom XIX ve­ka sa ma­nje i vi­še de­ta­lja opi­sa­li su spo­me­nu­to pre­da­nje.

Vekovima je grob, kasnije mošti prepodobnog Zosima, u velikom poštovanju naroda. O tome su zapisana i mnoga svedočanstva, poput ovog.

VIDEO Banuo sa posla i raskrinkao ženine skrivene strasti:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wien

    8. maj 2018 | 22:17

    Slava Gospodu...

  • 👤

    9. maj 2018 | 00:13

    Диван је Бог у светима својим. Како су величанствена дела Твоја Господе. Слава Теби Господе и онима које си Себи одабрао да пројављују славу Твоју и чуда Твоја. Свети угодниче Божији Зосима моли Бога и за нас.

  • Ja

    9. maj 2018 | 00:36

    Слава му и милост!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA