Počela druga Konferencija o regionalnoj stabilnosti u KCNS (FOTO)

Ideja o održavanju Konferencije dobila je podršku gradonačelnika Novog Sada, Miloša Vučevića

  • 0

U prepunoj sali Kluba "Tribina mladih" Kulturnog centra Novog Sada danas, 8. juna 2018. godine u 13:30 otvorena je druga Konferencija o regionalnoj stabilnosti.

Konferencija, koju je idejno osmislio direktor Kulturnog centra Bojan Panaotović, privukla je brojnu publiku koja je došla da o dobrosusedstvu i saradnji u regionu čuje stavove uglednih učesnika sa bivšeg prostora SFRJ.

Ideja o održavanju Konferencije dobila je podršku gradonačelnika Novog Sada, Miloša Vučevića.

Foto: Promo

Učesnici Konferencije su: hrvatski istoričar Hrvoje Klasić, koji ima veliki ugled u Hrvatskoj, Srbiji, regionu i u SAD-u; profesor Beogradskog univerziteta dr Dejan Vuk Stanković, izuzetan intelektualac i filozof, direktor "Foruma za etničke odnose dr Dušan Janjić", bosansko-hercegovački diplomata i novinar Zlatko Dizdarević i katolički teolog i istoričar Goran Šarić iz Rijeke, čija televizijska gostovanja imaju po nekoliko stotina hiljada pregleda u regionu. Moderator je dr Dunja Demirović.

Foto: Promo

U prisustvu predstavnika Srpske pravoslavne crkve i organizacija manjina, pozdravnu reč učesnicima i publici uputio je direktor KCNS Bojan Panaotović, rekavši da mu je velika čast da bude u društvu ljudi koji se zalažu za mir stabilnost, saradnju, dobrosusedstvo i normalne poglede na svet.

Foto: Promo

- Pitanje mira i stabilnosti u regionu je pitanje vrlo konkretne i praktične politike koje se tiče kvaliteta života ljudi. Uskogrudost i političko slepilo ne mogu da vode ka napretku ni na političkom, a ni na bilo kom drugom planu - poručio je direktor KCNS.

Foto: Promo

Otvarajući Konferenciju o regionalnoj stabilnosti, član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić istakao je zadovoljstvo što se Konferencija održava po drugi put u Novom Sadu.

- Regionalna stabilnost je prioritet i predstavlja preduslov za ekonomsku, političku i svaku drugu stabilnost. Zajedništvo, razumevanje i tolerancija - vrednosti su za koje se zalaže svako humanističko društvo, ali da bi te vrednosti bile ostvarene, potrebno je da negujemo otvoreni dijalog u svim temama - naglasio je Rožić.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA