≫ 

Šest vrsta vlasnika pasa u Srbiji koje ćete sresti u šetnji: Četiri tipa posebno idu na živce, koliko god da ih volite. Koji ste vi?

Kupuje štenad "sa papirima" i čim dođe kući sprema gumu na kojoj će njegov "ljubimac" vežbati klanje - mačaka, tuđih pasa i možda ljudi

  • 5

Kad šetaš starog psa koji zna da bude baš spor, ostaje ti vremena da primetiš druge vlasnike pasa u šetnji. Kakvo kuče neko šeta i način na koji hodaju ta tri para nogu govori neverovatno mnogo o ljudima, čak ih smešta u nekoliko "vrsta" ljudi-šetača.

Coka i dalje samuje u kavezu ZOO vrta: DNK analiza će pokazati da li je ova predivna životinja vuk ili pas

1. PRAVI LJUBITELJI I PSEĆE SLUGE

Ova vrsta je najživopisnija i na prvi pogled je teško prepoznati jer tu ima "svakojakih".

Tu su i žene čija su deca bar srednjoškolci, one starije od 55, mladi muškarci koji ljubimca šetaju nakon smene od 12 sati u bilo koje doba dana, samci oba pola koji na zdravlje ljubimca misle više nego na svoje, srećnim brakom vezani sa psima koji se pare brže nego što gazde mogu da podele štence odabranim usvojiteljima.

Ko koga šeta? Foto: Pixabay/MabelAmber

Mnogi od njih deluju kao da su na povocu oni, a ne psi. Hodaju psećim tempom. Kada pas zastane staju i oni, prave se da gledaju u krošnje drveća dok pas njuši nešto interesantno. Ovde pas šeta čoveka, ko nije odmah ukapirao.

Ovi vlasnici pasa ljubimce oblače u odelca samo kada je baš hladno, i skoro nikada u skupa odelca. Psi im nisu igračke. Za ove šetače potpuno je nebitno da li im je pas rasni- oni šetaju ljubimce udomljene iz azila, pokupljene sa ulice jednog snežnog dana, ali ima i onih koji vole rasnog psa. Pseće sluge vole kuče.

2. NA SILU ŠETAČ, LJUBITELJ ŽIVIH BIĆA

Pas nije njegov, nije ni želeo psa. Ovaj šetač je bračni drug navodnog ljubitelja ili roditelj navodnog ljubitelja. Pas mu je došao u kuću jer ga je "ljubitelj" želeo. Tom "ljubitelju" pas je bio interesantan celih mesec dana. A onda je želeo nešto drugo. A pas je ostao "na silu šetaču".

Ovaj šetač ne voli nešto posebno pse, ali poštuje živa bića i neće dozvoliti da jadni pas ne vidi ulicu i park. Šeta ga nevoljno, ali ne zaboravlja da ga prošeta. Ovakav par na ulici izgleda prilično neusklađeno, cimaju jedno drugo, ali šetač nije grub, samo "ne oseća" psa.

Tri bildera su se usudila da izađu lavici na crtu, borba je bila neizvesna do samog kraja (VIDEO)

Taj pas ga vremenom baš zavoli i gnjavi šetača svojom nežnošću. "Na silu šetač" to ne kapira i nije kriv zbog toga. On nije ni želeo psa i šetnju.

3. ŠETAČ POSLE DIJAGNOZE

On se umalo šlogirao ili je imao manji šlog, sa blagim posledicama. Nekada je dovoljno to što se uplašio pritiska 170 sa 100. Nekada nije pritisak nego dijagnostikovan dijabetes tipa dva, takozvani starački. On danas "udara" i posle 40.

Pacijentu lekari savetuju da mora da šeta, prijatelji mu ispričaju koliko je njima šetnja pomogla, ali pacijentu je nekako glupo da "bije" istu trasu svaki dan zaludan.

Povezala ih uzajamna korist Foto: Pixabay/2536477

Kupuje psa jer tada ima razlog za hodanje i ne mora da objašnjava svakodnevnu šetnju. Sreća u nesreći je što psa uglavnom kupe oni koji bar malo vole životinje, pa ova veza ima šanse da postane ako ne prijateljstvo, ono bar podnošljivo za obe strane. Još kada bi "šetač posle dijagnoze" udomio napuštenog psa, lekovito bi bilo za obe strane.

4. ŠETAČ NARKODILER

Lik je iz kraja, svi znaju da je narkodiler, često je u zatvoru i opasno često na slobodi. On psa uvek kupuje što krvoločnijeg, na čemu insistrira.

Kupuje štenad "sa papirima" i čim dođe kući sprema gumu na kojoj će njegov "ljubimac" vežbati klanje- mačaka, tuđih pasa i možda ljudi. Na ulici, pas vuče i cima gazdu napred, a ovaj deluje kao da pokušava rođenu glavu da zbaci sa ramena i nekako prelomi svoju kičmu u predelu lopatica.

Pas dahće. Ima skup povodac. Pred životinjom i iscimanim šetačem-ljubiteljem- narkodilerom beže mačke, majke skupljaju decu, narod zatvara kapije. A narkodiler deluje ponosno. Uvek sam se pitala ko čuva psa kada je narkodiler u zatvoru.

Za određene tipove rase koje ne važe za opasne ne dolaze u obzir Foto: Pixabay/GoforJoy46

5. ŠETAČ KOJI GLUMI NARKODILERA

Ovaj šetač radi na traci ili u maloj lokalnoj fabrici autodelova ili nameštaja, često i nema posao. Zaposlio se jer su ga roditelji naterali u 35. Ako ne radi, psa mu je kupio tata ili mu se posrećilo u kladionici. Kuče je pazario od lika iz kraja koji "ima vrhunske pse" i prodaje ih za 10 do 50 evra jer "ga mrzi da se gnjavi sa papirima".

Inače, prodavac tih kučića čeka da se obogati od prodaje pasa bez papira. "Šetač koji glumi narkodilera" šeta kuče uvek obučen u najbolju trenerku i najbolje patike, mada samo jednom mesečno.

Psa hrani njegova majka, ona se i setila da životinju očiste od buva i krpelja. U komšiluku nema mačaka, jer zaboravljaju da zatvore kapiju. "Šetač koji glumi narkodilera" radi sve što i narkodiler sa svojim psom, jer ovaj šetač je maštao ceo život da bude neki opsani momak.

Zbog toga je kupio opasnog psa da ga cima ulicom. Pas njega.

6. ZALJUBLJENI ŠETAČ

On ili ona odjednom se pojavljuju u kraju i svi ih zapamte, jer nisu odavde. Šetaju psa osobe u koju su zaljubljeni. Često je i "zaljubljeni šetač" ljubitelj životinja, ima svog psa. Na ulici deluje pomalo uplašeno, da se ne desi neki incident sa psom.

Sve za devojku, pa i šetnja psa Foto: Pixabay/Mabel Amber

Kada muškarac šeta psa svoje devojke najlepše izgleda ako je to pudla, pekinezer ili nešto sitno. Tada mu drugi zavide što je zaljubljen, a žene ga merkaju jer samo prava muškarčina će svake večeri šetati pudlu bez blama.

Jeste li i vi primetili specifične "vrste" ljubitelja, šetača pasa oko sebe?

VIDEO: Mladiću se nešto mrdalo ispod majice, a onda je izvirilo napolje

(Telegraf.rs/Marija Raca)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja sam ja

    17. jun 2018 | 19:35

    Sledeci tekst u narednim danima: "Top 5 nacina kako ljudi reaguju na psa" 1. Jao vidi kuca 2. Panicar, pas nije ni pogledao u njihovom pravcu, oni vec prelaze ulicu 3. "Hoce da ujede?" - Ne doruckovao je pas decije butke, nije gladan 4. "Sto je dobra kuca, koja je to rasa? Rotvajler!?!? (odalji se korak u nazad) 5. Totalna panika... Pouka :) Nije svaki pas isti, iako mozda lici

  • titorito

    18. jun 2018 | 12:32

    svi vlasnici pasa iritiraju, neke im ljubjmci vrse nuzdu u stanu posto su im ljubimci, jer nama ostalima nisu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA