Niče cveće na putevima u Nišu: Protest kreativnim forama protiv udarnih rupa (FOTO)

Asfalt se nije primio, ali raznobojno veće buja

  • 0

Male cvetne oaze niču po Nišu, ali posred puta. Nestrpljivi da putari reše problem udarnih rupa, građani su rešili da još jednom suptilno skrenu pažnju nadležnima.

Iz nasute zemlje juče je niklo novo cveće,  kako bi se još jednom skrenula pažnja na problem koji pravi veliku štetu na njihovim automobilima.

Tužne priče nesrećnih krava čije mleko pijemo svakodnevno: Provedu život vezane i nikada ne pasu (FOTO)

Raznobojnih biljaka ima svuda po gradu, pošto su se ljudi odazvali akciji “Masovno ulepšavanje Niša sađenjem cveća u udarne rupe na ulicama”.

Uz to, oni su kreirana je i mapa sa udarnim rupama kako bi Direkciji za izgradnju grada, kako kaže pokretač akcije bivši narodni poslanik Miloš Bošković, olakšali posao, pišu "Južne vesti".

"Direkcija za izgradnju grada, nadležna za krpljenje udarnih rupa, čekala je proleće da krene sa svojim poslom. Evo ga skoro i leto, ali rupa i dalje na sve strane. Kad već imamo rupe po kolovozu, hajde da ih svi zajedno ulepšamo i zasadimo lepo cveće", napisao je Bošković u pozivu.

Savetovao je da cveće bude zasađeno rano ujutru, jer tada ima najmanje saobraćaja.

"Gađajte rupe koje vama lično najviše smetaju. Poenta je da na taj način ukažete na probleme vas i vaših komšija", naveo je on.

Tihi protest protiv truckanja cvetanjem rupa koje im stvara štetu na automobilima nije samo "baštovanski". Udubljenjima na kolovozima proslavljani su rođendani, a jedno je danima bilo mesto odmora Nišliji koji je iz njega pecao, a nadao se da će na mamac pasti odgovorni za sanaciju.

Video: Kako izgleda kada ulice procvetaju?

(M. Ro.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA