Užasni prizori u Kikindi: Pacov izašao iz wc šolje u stanu u centru grada, pa se vratio kroz kanalizaciju. Ukućani i dalje prestravljeni (FOTO)

Glodari nisu samo problem u gradu, mnoga seoska domaćinstva koja se bave poljoprivredom, muku muče sa glodarima već dugi niz godina

  • 20

U jednoj od zgrada u centru Kikinde, tačnije u Nemanjinoj ulici, u toaletu stana na četvrtom spratu, iz wc šolje je izronio veliki pacov. Zaprepašteni i uplašeni stanari, najpre su pomislili da ih oči varaju, ali kako je glodar virio iz wc šolje, oni su shvatali da nije šala i da pacovi kroz kanalizaciju ulaze u stambeni prostor.

INVAZIJA PACOVA U GRADU SVETLOSTI: Izleću iz kanalizacije i uteruju strah u kosti, niko im ništa ne može, a najgore je noću! (VIDEO)

Glodari nisu samo problem u gradu, mnoga seoska domaćinstva koja se bave poljoprivredom, muku muče sa glodarima već dugi niz godina.

Kikinđanin koji nije želeo da otkriva svoj identitet, još uvek šokiran saznanjem da se pacovi kroz kanalizaciju uvlače u stan, brže bolje je alarmirao sve nadležne u Kikindi.

- Najpre smo čuli da nešto šuška u toaletu, kao da se nešto kretalo, kada sam otvorio vrata zaprepaćen još uvek, video sam velikog pacova. U trenutku sam odmah zatvorio vrata kako ga ne bih pustio u drugi deo stana, pozvao sam upravnicu zgrade. Kada sam ponovo otvorio vrata video sam da ga nema, vratio se kroz wc šolju. Još uvek smo u strahu, držimo kantu vode kako nam pacov ponovo ne bi ušetao u kupatilo - sa strahom priča Kikinđanin.

Kikinđanin koji nije želeo da otkriva svoj identitet, još uvek šokiran saznanjem da se pacovi kroz kanalizaciju uvlače u stan Foto: Telegraf

U Sekretarijatu za zaštitu životne sredine u Kikindi, koji je nadležan za ovaj problem, kažu da se deratizacija radi prema godišnjem program koji donosi Skupština grada.

Obično se radi na kritičnim lokacijama, najviše u romskim naseljima u proleće i jesen kada je najezda gladara najveća. Prema programu o dove godine deratizacija je predviđena u 650 domaćinstava, ali će se po potrebi raditi i u na onim lokacijama za koje građani smatraju da su kritične.

Plašimo se i za stoku i živinu, to su veliki pacovi, idu za hranom Foto: Telegraf

Najezda glodara bila je i pre dve godine baš u podrumima ovih zgrada. Radnici iz JP "Toplana" imali su problem jer su pacovi izgrizli kablove, a toliko ih je bilo da radnici podstanicama nisu mogli ni prići. Kablove su na svu muku uspeli da zamene i da oko njih postave metalne cevi, ali pacovi ih svaki put izgrizu i naparve veliku materijalnu štetu.

Glodari muku zadaju i stanovnicima okolnih sela. Drago Savić, iz okoline Kikinde, kaže da ih najviše ima u domaćinstvima koja se bave stočarstvom i ratarstvom:

Kablove su na svu muku uspeli da zamene i da oko njih postave metalne cevi, ali pacovi ih svaki put izgrizu i naparve veliku materijalnu štetu Foto: Telegraf

- Miševi i pacovi obično dolaze sa obližnjih njiva, zatičemo ih u štalama, svinjcima, oborima , kotarkama nakon berbe kukuruza. Plašimo se i za stoku i živinu, to su veliki pacovi, idu za hranom, sad je žetva i njive su pune glodara, često ih zatičemo po dvorištima, a bilo je slučajeva kada su pacovi davili živinu.

Prema rečima građana iz centra grada, a i sa sela, problem sa pacovima je dugogodišnji. Legla prave u podrumima i deratizacija jedne zgrade neće rešiti problem, već je potrebna sveobuhvatna akcija u celom gradu i njegovoj okolini.

(D.I)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    30. jun 2018 | 23:34

    Nemoj slučajno da ga diraš,jer će odma da se jave ovi iz društva za zaštitu životinja!!!!

  • amerika

    1. jul 2018 | 02:24

    Da je ubio pacova, sada bi robijao, jer bi se odmah javili ovi za zastitu zivotinja...

  • Jasmina

    1. jul 2018 | 00:00

    E pa gospodo draga to je zato sto se sa ulica sklanjaju psi lutalice.problem pacova je imao london kad su sklonili pse lutalice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA