≫ 

Svakodnevno koristite stvar koja uništava prirodu, a zapravo vam uopšte nije potrebna

Tokom nedelju dana, od 9.jula, besplatne cegere dobiće svi kupci u Maksiju koji budu imali račun veći od 1500 dinara, odnosno u Tempu za račun veći od 3000 dinara, do isteka zaliha

  • 2

Građani u Srbiji dnevno troše u proseku sedam kesa, a na godišnjem nivou ta brojka je neverovatna i iznosi više od dve milijarde.

Zato je inicijativa trgovinskih lanaca da se uvede plaćanje plastičnih kesa, naišla na pozitivne reakcije, jer moramo da kažemo zbogom plastici svuda oko nas.

Dobar podatak je da se zbog ovog poteza u Shop&Go prodavnicama upotreba kesa u ovom lancu prepolovila. Građani Srbije shvatili su da mogu na lakši način da obave kupovinu i koriste višenamenske cegere, a sami tim i ne štete životnoj sredini.

- Svest građana se polako menja i drago nam je što smo naišli na pozitivne reakcije sugrađana koji su od kada je model implementiran u Shop&Go prodavnicama smanjili upotrebu plastičnih kesa za više od šezdeset odsto... Kao lider na tržištu, želeli smo i u ovom segmentu da nastavimo da zajedno sa našim kupcima doprinosimo očuvanju životne sredine. Kupci su svesni koliko je važno da ovu promenu iznesemo svi zajedno. Zaposleni u radnjama nam prenose svakodnevna iskustva i da je zapravo sve više onih koji dolaze u kupovinu sa cegerom. Bez kesa. To je ono što želimo da postignemo i u Maksiju i u Tempu - kaže Mirjana Jovašević direktorka za korporativne komunikacije i održivo poslovanje kompanije Delez Srbija.

Tokom nedelju dana, od 9.jula, besplatne cegere dobiće svi kupci u Maksiju koji budu imali račun veći od 1500 dinara, odnosno u Tempu za račun veći od 3000 dinara, do isteka zaliha.

VIDEO: Smrt zvana plastična kesa: U čemu vi nosite namirnice?

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • doVla

    4. jul 2018 | 16:39

    U šta ću onda smeće bacati?

  • AG

    4. jul 2018 | 17:30

    I kese i još mnogo toga dospeva u prirodu i truje nas ali ljudi to bacaju bili namerno ili nenamerno, nisu svesni te opasnosti a kad obole onda se pitaju zašto.Koliko motornih ulja,plastike dospeva u podzemne vode,nekontrolisano sagorevanje svega,dok ne osete sve to mnogo ali kad ostare javlja se senzibilitet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA