≫ 

Današnja vremenska prognoza (8. jul 2018. godine): Hladno i kišovito, jak pljusak nas očekuje posle podne (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom

  • 0

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom

Kao što je Republički hidrometeorološki zavod i najavio u toku protekle noći došlo je do obilnih padavina na teritoriji Republike Srbije. Najviše problema bilo je u Aranđelovcu, gde je tokom protekle noći evakuisano pet osoba, dok je u ostalim mestima bilo oštećenja infrastrukture, odnosno puteva, mostova i prilaznih saobraćajnica - izjavio je pomoćnik ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

Vanredna situacija je trenutno na snazi na teritoriji jednog grada, odnosno Čačka, i devet opština. Pripadnici Sektora za vanredne situacije, zajedno sa timovima civilne zaštite su na terenu i pratićemo situaciju u toku noći, kako bi po potrebi odmah delovali - dodao je Marić.

U Srbiji danas slične vremenske prilike kao i juče, samo sa dosta manje padavina.  Na severu pre podne će biti uglavnom suvo i sa sunčanim intervalima. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar. Minimalna temperatura od 15 do 19°C, maksimalna dnevna od 21°C na jugu do 28°C na krajnjem severu Srbije.

U Beogradu u nedelju pre podne kišovito, posle podne oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Duvaće umeren do jak severoapadni vetar. Minimalna temperatura 18°C, maksimalna dnevna 26°C.  Vlažnost vazduha iznosiće 66%.

U Beogradu u nedelju pre podne kišovito, posle podne oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

U Srbiji u ponedeljak oblačno i svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na severu Vojvodine biće suvo i toplije. Maksimalna temperatura od 18°C na jugu do 30°C na krajnjem severu Srbije. U utorak pre podne promenljivo oblačno, ponegde sa kišom i pljuskovima, uglavnom u južnim i centralnim predelima.

Posle podne razvedravanje. U sredu i četvrtak sunčano i toplije. Posle podne očekuje se jači razvoj oblačnosti, a na zapadu i jugozapadu i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Maksimalna temperatura u većini predela biće oko 30°C.

U Beogradu u ponedeljak oblačno i svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura do 22°C. U utorak razvedravanje. U sredu i četvrtak sunčano i toplije, maksimalna temperatura do 30°C.

Ogroman oprez preporučuje se danas u saobraćaju. Putevi će biti veoma mokri i klizavi i očekuje se i veće zadržavanje vode, pa se savetuje i smanjena brzina kretanja. Pojedine saobraćajnice mogle bi zbog veoma obilnih pljuskova biti i poplavljene, što je dodatna opasnost. Na putevima kroz klisure i useke očekuju se i odroni. U slučaju jače grmljavinske oluje, zaustavite i bezbedno parkirajte svoja vozila. 

I sutra se očekuju pljuskovi sa grmljavinom i lokalno veće količine padavina, pa takođe savetujemo oprez. Stabilizacija vremena očekuje se u utorak tokom dana.

Iznad većeg dela Evrope danas promenljivo oblačno. Najhladnije u Stokholmu sa minimalnom temperaturom od 12 stepeni, a najtoplije u Madridu i Atini sa temperaturom do 34. stepena.

Pogledajte jutarnju prognozu:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA