Najrizičnija raskrsnica u Leskovcu: Za 24 sata 5 sudara na istom mestu, čak i kada semafori rade, dešava se haos (FOTO)

Najveći problem je u raskrsnici, ali i u semaforima koji se stalno kvare

  • 0

Za 24 sata registrovano je čak pet udesa na raskrsnici ulica Nikole Skobaljića i Mlinske u Leskovcu, čiji semafori više od 10 dana ne rade, izračunali su stanovnici okolnih kuća i stanova, burno reagujući na društvenim mrežama.

Reč je o veoma rizičnoj raksrnici gde je preglednost sužena zbog okolnih kuća, pa se sudari često dešavaju i kada semafori rade, piše Jug media.

Raskrsnica iz pakla: Odnela je tri života juče, a vozači i dalje divljaju na Ovčanskom putu (VIDEO)

O semaforima se stara JP "Urbanizam i izgradnja" Leskovac u kojoj kažu da je glavni problem što vozači ne poštuju signalizaciju, gde pravo prvenstva imaju oni koji voze Mlinskom ulicom. Pre 12 dana nesavesni vozač je udario u jedna od četiri semaforskih stubova i potpuno ga uništio, ali semafor nije radio ni nekoliko dana ranije.

Direktor ovog gradskog preduzeća Novica Nikolić kaže da će semafori biri ubrzo popravljeni.

- Došlo je do prekida kabla za napajanje ormana u kome se nalaze uređaji za upravljane semaforima, što je vrlo komplikovan posao jer mora da se kopa deo ulice. Ekipa je na terenu i ja se nadam da će danas popraviti semafore. Međutim, raskrsnica je uredno obeležena signalizacijom, pa vozači moraju da poštuju pravila - ističe Nikolić.

Popravljanje semafora/ Foto: Jug media

Pored prekida kablova, na ovoj raskrci semafori se kvare i kada pregore pločice u kutiji, pa je potrebno vreme da se one servisraju u Beogradu jer takvog servisa nema u Leskovcu.

Ipak, Leskovčani su ogorčeni jer kažu da žive u strahu da neko ne pogine na tom mestu i očekuju trajno rešenje, odnosno bezbednost na ovoj saobraćajnici.

- Ko je uopšte nadležan za "puštanje kiše" tj. semafora. Užasan stres i svaki dan - piše na Fejsbuku Leskovčanka iz komšiluka.

VIDEO: Ugao strave! Jedna nesreća nedeljno se događa na ovom mestu

(Telegraf.rs/Jug media)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA