Gungula na graničnim prelazima: Počeo pakleni vikend najveće smene turista u ovoj godini, stvaraju se nepregledne kolone

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije" na naplatnim stanicama nema čekanja

  • 10

Turistička sezona, vikend i radovi na ključnim saobraćajnicama umnogome će otežati putovanje. Poslednji vikend u julu donosi pojačan saobraćaj sa još jednom velikom smenom turista, a zadržavanja za putnička vozila na graničnim prelazima već rano jutros iznosila su do sat i po, dok se tokom dana očekuje i trostruko duže čekanje.

Preševo, ulazak u Makedoniju, amss.org,rs

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na Horgoš na ulazu zadržavanja su sat vremena, dok su na Kelebiji zadržavanja oko sat i po, saopštio je AMS S.

Horgoš, ulazak u Srbiju iz Mađarske, amss.org,rs

Na GP Gradina sa Bugarskom kao i Preševo sa Makedonijom zadržavanja su promenljiva do sat vremena sa tendencijom porasta, a lično je i na GP Gostun gde se čeka oko sat vremena.

Gradina, ulaz u Srbiju iz Bugarske, amss.org,rs

Kako bi izbegli višesatna zadržavanja na Horgošu za ulazak u Srbiju treba koristiti Bački breg koji je otvoren 24 sata, a put do njega vodi preko Sombora i Bezdana ka mađarskom gradu Baji.

Horgoš, ulazak u Mađarsku, amss.org,rs

Na njemu se retko kad čeka duže od 30 minuta. GP Bački Vinogradi, Ðala i Bajmok otvoreni su od 7-19 časova, dok je radno vreme Horgoš II produženo do 22 sata.

Batrovci, ulazak u Hrvatsku, amss.org,rs

GP Horgoš u dane vikenda treba izbegavati kao i GP Batrovci sa Hrvatskom gde se takođe očekuje veliki pritisak. Za ulazak u Srbiju iz pravca Hrvatske treba koristiti GP Bačku Palanku ili GP Sot, jer se usled preusmeravana vozila i na GP Šid stvaraju gužve.

Batrovci, ulazak u Srbiju, Prontskrin/amss.org.rs

Na GP Batrovci zadržavanja na ulazu su sat vremena. Zbog očekivano jačeg priliva vozila i početka još jednog talasa pojačanog saobraćaja vozačima se preporučuje korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza.

Prema poslednjim informacijama, dobijenih od JP "Putevi Srbije" na naplatnim stanicama nema čekanja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    28. jul 2018 | 10:55

    UVEK ISTA PRICA -VEC DECENIJAMA LJUDIMA PRESEDNE ODMOR!!!

  • hajri

    28. jul 2018 | 11:58

    Nije tacno dase ceka sahat vec satima toje ne normalno

  • Losmi

    28. jul 2018 | 12:53

    To su ti "EVROPLJANI" KOJI OSTAVLJAJU DJUBRE ZA SOBOM, A SOLE NAMA VARVARIMA PAMET KAKO TREBAMO DA SE PONASAMO!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA