≫ 

Mira Marković se oprostila od žene koja je znala više tajni Slobodana Miloševića od nje: Ni puč je nije slomio (FOTO)

Ekskluzivno: Udovica Slobodana Miloševića o preminuloj Miri Dragojević

  • 11

Mirjanu Miru Marković, udovicu predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića, smrt najbliže saradnice njenog supruga Mire Dragojević zatekla je u Ruskoj Federaciji.

Mira Dragojević je znala sve poslovne tajne Slobodana Miloševića, a sada ih je odnela u grob. Sahranjena je na groblju u Elemiru

U pismu koje je juče poslala redakciji Telegraf.rs oprostila se od žene koja je znala više Miloševićevih tajni nego što je ona, kao supruga, sama znala. I to je poštovala.

Svake godine je obilazila šefov grob u Požarevcu Foto: Promo

- Mira je bila privržena politici Slobodana Miloševića i njemu lično. Bila je to i posle puča i dok je bio u Hagu i posle njegove smrti. Bila je član rukovodstva Udruženja "Sloboda" koje je formirano 2001. na Slobodanov zahtev. Ta organizacija je trebalo da mu pomaže u zatvoru, i na sudu i da zastupa njegovu politiku.

Da je danas živ, bio bi najponosniji otac: Čuvao je Slobodana Miloševića, a njegov sin sada čuva srpsku decu od droge (FOTO) (VIDEO)

Mira je bila jednostavna, efikasna žena i veliki optimista. Sve te godine imala sam s njom srdačne odnose - navela je u poruci Telegrafu Mira Marković.

Podsetimo, Mira Dragojević, okružena samo bliskim prijateljima, umrla je 4. avgusta i pridružila se na onom svetu svom dugogodišnjem šefu Slobodanu Miloševiću, bivšem predsedniku Jugoslavije, Srbije i SPS. Po izričitoj želji sahranjena je 7. avgusta u porodičnoj grobnici u Elemiru kod Zrenjanina.

Mira Dragojević sa Milutinom Mrkonjićem Foto: Promo

Smrt omiljenog saradnika i prijatelja teško je pogodila i sadašnjeg počasnog predsednika SPS Milutina Mrkonjića. U potresnom pismu oprostio se od svoje drugarice Mire. Pismo prenosimo u celosti:

"Svoj životni put je završila drugarica Mira Dragojević, dugogodišnja najbliža saradnica predsednika Jugoslavije, Srbije i Socijalističke partije Srbije, Slobodana Miloševića.

Duboko ljudski i profesionalno je bila odana i privržena Predsedniku, ostavljajući utisak na sve one koji su prolazili kroz njegov kabinet - podjednako i na državnike, političare i one obične ljude sa manjim ili većim životnim brigama.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ni posle posle smrti Slobodana Miloševića, drugarica Mira Dragojević nije menjala svoj životni put, na isti način, privrženo i odano, negovala je uspomenu na Slobodana Miloševića, svakodnevno vodeći računa o sviom detaljima u "Spomen sobi" nekadašnjeg predsednika u sedištu SPS-a u Beogradu.

Neka joj je slava i hvala drugarici Miri Dragojević.

S velikim poštovanjem, inž. Milutin Mrkonjić, počasni predsednik SPS".

Od Dragojevićeve se čituljom oprostio i Ivica Dačić Printskrin: Politika

Dragojevićeva je preminula u bolnici u Beogradu posle kraće bolesti. Rođena 1938. godine u porodici Kovačević, u selu Bravski Vaganac, kod Bosanskog Petrovca. Sa porodicom je 1946. kolonizirala u Čelarevo.

Sa Slobodanom Miloševićem upoznala se dok je on radio u Beobanci, kada mu je postala sekretarica. I od tada, pa do hapšenja u vili Mir, Dragojevićeva je bila uz svog šefa. Kada je otišla u penziju, bez nadoknade je bila čuvala sećanje na svog šefa u njegovoj "Spomen sobi" u sedištu SPS na Studentskom trgu.

VIDEO: Pogledajte do sada neviđene fotografije srpskih optuženika Haškog tribunala

(I. Čorbić/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera kojot

    8. avgust 2018 | 15:57

    Radio sta je radio, gresio i bio naivan, preveslali su ga svi od reda jer je mislio da ga dobro izvestavaju! Ali, on takav je mala maca za one postenjacine koje dodjose posle njega!

  • Laza

    8. avgust 2018 | 16:50

    Zivi Mira slobodno kao da nista lose u zivotu nije uradila a i nasa drzava reaguje efikasno...

  • Sale1971

    8. avgust 2018 | 15:31

    Biti blizak Zlobi , nije baš za hvalu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA