Parking mesta za invalide nisu bez razloga tako obeležena: Ova fotografija posramiće sve koji su ikada stali tu (FOTO)

Vozač je bez problema ušetao u deo zone za ljude s hendikepom

  • 3

Pun parking, a prazna mesta za osobe sa hendikepom, nemali broj vozača nažalost navede da parkiraju na mestu koje za njih nije predviđeno, verovatno uvereni da time nikome ne čine nažao.

Ipak, to obično nije slučaj. Jedan Fejsbuk korisnik podelio je potresnu fotografiju koja pokazuje koliki problem nesavesno parkiranje može napraviti za osobe koje se ionako teško snalaze u ovom svetu.

Istok ili Zapad? Pred Srbijom će se uskoro naći velika dilema koja će podeliti javnost, a neutralnost neće biti moguća (VIDEO)

Ovo je razlog zbog čega ne smete parkirati u prugastoj zoni parkinga - istakao je on, uz sliku dečaka u invalidskim kolicima koja, nakon što spuštena rampa skoro dodiruje susedni džip, ne mogu da prođe dalje.

Foto: Facebook/Danijel Dale Matić

Drugi korisnik dao je uvid više u život osoba sa hendikepom u Beogradu.

- Boli njih ***. Ne razmisljaju o tom problemu. Kada sam jednog harambasu sa BMW-om pitao da li hoće da mu sredim da bude invalid, pošto je parkirao na jedinom mestu za invalide, pozvao je policiju jer mu pretim - opisao je on.

Mnogi su dodali da za parkiranje na mestu za invalide, uključujući i prugastu zonu, kazne treba da budu više nego za druga nepropisna parkiranja, jer koga nije vaspitala kuća, udarac po novčaniku sigurno hoće.

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    16. avgust 2018 | 16:33

    Samo debele kazne za takve djilkose...pa samo pogledajte trzne centre, sva mesta za invalide su zauzeta skupocenim automobilima!!!samo me zanima jel ti ljudi imaju osecanja bilo kakva?!jednom ispred merkatora vidim magarcinu koji se parkirao takodje na obelezana mesta za invalide i bilo mu je malo jedan parking on je uspeo da zauzme dva, da mi suprug nije bio tu i sprecio me u nameri da kupim kantu boje i saspem mu na 'dzip' verevatno bih bila izlomljena sad!!!sramota, KAZNJAVAJ TE jer i ljuti sa posebnom potrebom imaju prava na zivot!

  • Lili

    17. avgust 2018 | 20:32

    Moj rodjak ima 30% jednog i 80% drugog plucnog krila. Ima status invalida 90%.Ali posto to nije vidljivo na prvi pogled, cesto se desava da ga vredjaju da je kupio invalidsku nalepnicu ili ga pitajuotkudje on invalid kad ima i ruke i noge cele! Kao da ne postoje i druge tragicne bolesti koje nekog osakate za ceo zivot.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA