Novine za prvake: Đaci će nešto jako važno moći da narede roditeljima

I najmlađi osnovci učiće kako da reaguju protiv nasilja, opijata i u kriznim situacijama

  • 2

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević potpisali su danas protokol o saradnji na programu "Osnovi bezbednosti dece".

Taj program je na inicijativu Stefanovića pokrenut prošle godine za učenike četvrtog i šestog razreda u celoj Srbiji, a od ove godine o bezbednosti će učiti i prvaci.

Raznežićete se kada čujete šta budući prvaci misle o školi (VIDEO)

- Prošle godine su učenici četvrtog i šestog razreda uz pomoć 2.400 policajaca saznali kako da se ponašaju u poplavama, požarima, zemljotresima, kako da se odupru nasilju, kažu ne drogi i alkoholu, ali i da budu bezbedniji na internetu - rekao je Stefanović u OŠ "Vuk Stefanović Karadžić" u Beogradu gde je potpisan protokol, navodeći da je prošle godine bilo održano 50.000 predavanja.

Mališani koji će od ponedeljka krenuti u školu mogli su danas da se upoznaju sa opremom policajaca, ali i sa temama koje ih čekaju u okviru programa "Osnovi bezbednosti dece".

Stefanović je zahvalio Šarčeviću i njegovim kolegama što su prepoznale značaj ovog programa, a prvacima poručio da i roditelje obaveste o tome šta su naučili i da im ne dozvole da voze ukoliko nisu vezali pojas.

Šarčević je najavio da će biti novina u obrazovnom sistemu, ali i da stižu bolji dani za prosvetare kada je reč o uslovima za rad.

Naveo je da Ministarstvo prosvete ima izuzetnu saradnju sa MUP-om kroz programe koji se odnose na bezbednost dece u saobraćaju, na internetu, ali i u vezi sa nasiljem u školama, a Vlada Srbije će, kako kaže, uvesti tim povodom ozbiljnu strategiju kako bi se deca zaštitila.

Podsetio je i da se radi na digitalizaciji obrazovnog sistema, te da će se još od ove školske godine primetiti ozbiljne promene.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Вера

    31. avgust 2018 | 13:46

    Да би деца била срећна треба да слушају родитеље а не да им наређују

  • Asob

    31. avgust 2018 | 14:43

    Cist promasaj. Predavaci su dolazili (cast izuzecima) nespremni da je mene bilo sramota pred decom zbog njih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA