≫ 

Pančevcu u kuću ulaze miševi i zmije, napadaju ga psi lutalice: Za sve je kriv komšija koji se odselio (FOTO)

Kuću godinama niko ne održava, jer 17-oro naslednika ne može da se dogovori oko nasledstva

  • 1

Porodica Galicki iz Pančeva ima veliki problem zbog napuštene komšijske kuće. Obraćali su se bezuspešno raznim gradskim službama za pomoć, ali im još niko nije pomogao.

Od pre 8 godina kada je komšijska kuća ostala prazna, počinju i muke porodice Galicki. Oko 20 ari placa je potpuno zaraslo u travu i šiblje, a kuća je postala stecište beskućnika, pasa lutalica i raznih gmizavaca, piše RTS.

Da li je ovo najpametnija porodica u Pančevu? Stefan je završio ETF sa prosekom 10, a rođeni brat i sestra su mu opasna konkurencija

Zuma Galicki kaže da im miševi, pacovi i zmije ulaze u kuću: "Ruši mi se ograda i sad je popravljamo. Zvala sam komunalnu policiju i mnoge druge službe, ali niko mi ne odgovara već 3 nedelje".

I krov na pomoćnim objektima Galickih je počeo da se oštećuje, jer crepovi sa napuštene komšijske kuće otpadaju, a i život u ovoj ulici postaje nebezbedan.

Napuštena kuća, Printskrin: RTS

- Ima napuštenih pasa koji se tu skupljaju i noću ovuda ne može mirno da se prođe, jer znaju i da napadnu. Ima ih sigurno desetak velikih i niko neće da dođe i da ih ukloni - kaže Zlatko Galicki iz Pančeva.

Kuću godinama niko ne održava, jer 17-oro naslednika ne može da se dogovori oko nasledstva, a u Komunalnoj inspekciji kažu da ne mogu mnogo toga da učine, jer nemaju ovlašćenje za ovakve slučajeve.

- Iz prostog razloga zato što su podzakonska akta takva gde nemamo pravo postupanja u ovom i sličnim slučajevima, jer se radi o privatnom posedu. Ukoliko dođe do izmena određenih odluka Skupštine grada što mislim da bi bilo dobro, moći ćemo da izađemo građanima u susret i da izdajemo konkrtene naloge za postupanje u slučajevima gde su napuštene kuće - kaže Boban Đurđev iz Sekreterijata za inspekcijske poslove grada Pančeva.

Bilo bi dobro da inspekcijske službe što pre dobiju veća ovlašćenja, jer nije rešenje ni zazidati prozore na napuštenim kućama i tako ih ostaviti da narušavaju izgled našeg grada.

VIDEO Komšiji još samo Drekavac fali:

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    28. septembar 2018 | 16:11

    Не схватам у чему је проблем,издати налог да свих 17 плати одржавање,иначе конфисковати имовину за одржавање.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA