≫ 

Kada smo vas pitali šta vam se najbizarnije dogodilo u životu, nismo ni slutili ovako nerealne priče kako vas je smrt čudesno zaobišla

Milisekunda je odlučivala i prevagnula na stranu života, a vi ste odlučili da to podelite sa nama

  • 6

Ostati živ ili neozleđen u pojedinim situacijama ravno je čudu. Ili je zaista to, čudo? Toliko neverovatno, van svake sile prirode, zakona fizike, da jedino objašnjenje intervencija neke sile, natprirodnog, božanskog.

Čitaoci "Telegrafa" podelili su svoja iskustva gde im je smrt prošetala ispred očiju, već su osetili kraj, u sekundi oprostili se od ovog sveta, onda je okrenula glavu u drugu stranu i produžila dalje. U ispovestima možete da pročitate i kako su, nažalost, njihovi bližnji predosetili svoju konačnost.

"Padao sam pred auto, a neka sila me je zadržala u vazduhu": Srbi i dalje imaju natprirodna iskustva, da li se nešto slično desilo i vama?

- Bila sam u devetom mesecu trudnoće. Tuširala sam se i u jednom momentu sam se okliznula i poletela iz kade. Verujte kao da sam poletela, a pad je meni se čini trajao večnost. Pala sam pored kade i tako sedela na pločicama. Suprug je ušao, a ja sam se smejala i ni ogrebotinu niti jedan udarac nisam dobila. On mi je pomogao da ustanem i baš je bio isprepadan. I sad mi nije jasno šta se desilo, ali taj pad je bio kao da sam pala na nešto najmekanije. Posle desetak dana sam se porodila i taj momak sad ima 26 god. Stvarno mislim da nam je neka viša sila pomogla.

- Imala sam 16 godina kad sam pala niz stepenice (ceo sprat). Pala sam sa samog vrha i celog pada se uopšte ne sećam. Samo sam se našla na dnu stepeništa. Niti me sta boli, niti sam torbu ispustila, niti isprljala, ali su mi na cipelama otpale obe štikle. Pored mene su bile dve drugarice koje kažu da uopšte nisu videle kad sam pala, mislile su da su se zapričale. Ni ja, ni one nemamo objašnjenje za taj događaj ni dan danas.

Foto: Pixabay/6689062

- Meni se dogodilo da krećem na put i u trenutku kada sam zagrlila majku da se pozdravimo, prošlo mi je kroz glavu kako je poslednji put grlim. Nekoliko dana posle toga, kada smo pričale preko telefona, rekla mi je kako jedva ceka da me vidi, zagrli i poljubi. Na to sam odgovorila da će to i uraditi za par dana kada se vratim kuci, a njen odgovor je bio "ko živ, a ko mrtav do tada". Četiri dana nakon tog razgovora je imala izliv krvi u mozak i pala je u tešku komu. Posle dve nedelje je preminula. Ispostavilo se da sam je zaista poslednji put zagrlila tada kada sam odlazila, i da me više nikada nije videla niti poljubila...

- Nisam sujeverna i nisam verovala u te stvari. Ali desilo se da mi bratanici pukne plućna maramica, prilikom carskog reza. Doživela je kliničku smrt, bila je u komi. Lekari nisu davali nadu da će da preživi. Posle 15 dana neizvesnosti , skuvam ja tog jutra kafu i krećem ka sobi, u tom momentu šolje mi pucaju u paramamparčad. Kroz glavu mi struji glas: budi se iz kome, preživeće. U bunilu zovem brata, a on mi govori da su ga zvali sa odeljenja da mu kažu da se probudila iz kome. Neka sila postoji, mi smo suviše mali da bismo dokučili sve tajne kosmosa.

- Samo ću vam ispričati jedan moj doživljaj od prošle subote. Krenem kolima pored Ekonomske škole u Zemunu, semafor ne radi, a ja imam prednost. Dodam gas i mislim kako ću da prozujim. U tom trenutku nešto mi kaže: nemoj stani smanji brzinu. U poslednjem trenu to i uradim, a sa moje leve strane velikom brzinom protutnji gradski autobus "harmonika ". Sledio sam se."Majstor " je prošao a imao je ogroman znak stop. Ja sam imao prednost on je morao da stane. Hteo sam da idem za njim i da ga bijem.Opet mi glas kaže: nemoj. I ja ga poslušam. Duboko sam uveren da me je sačuvao moj Anđeo.

Foto: Pixabay/StockSnap

- Sa kolegom spremam drva u šumi obaramo stabla, on obara stabla motornom testerom, ja sekiricom krešem grane sa oborenog stabla. Na poslednjem stablu koje smo oborili ja krešem grane, kolega odlazi da odseče jos jedan cer nekih desetak metara iznad mene. U jednom trenutku duboko u podsvesti osetih ruku na laktu leve ruke ruke, to jest palac i tri prsta kako me hvataju za lakat. Takođe registrujem vrlo tih glas, pre bih rekao nečiju misao, koja mi govori: Šta čekaš, požuri. Sledeće što sam uradio bilo je da sam prišao drvetu oko kog je kolega sekao tanke grane, koje su mu smetale oko cera koji je trebalo da odseče. On uopste nije primetio da sam stao tik uz motorku, koja me je posekla po levoj nozi. Bilo je gadno ali sam se brzo oporavio.

- Sanjala sam da stojim pored spomenika na kom je slika prelepog mladića. Tog leta upoznala sam na moru u Grčkoj istog! I to iz Kladova, posle kraćeg druženja shvatila sam da ne bi trebalo da budem sa njim...

- Video komšinicu dan pred sahrane kako čisti ispred kuće. Pola sata posle toga video njenu umrlicu na kapiji. Premro od straha. Dva meseca prelazio ulicu svaki put kada krenem tim putem. Ni pio, ni domaćicu koristio. Možda je ta žena bila neka njoj slična jer je bila noć, ali trip je potpun.

- Smrt se može da se predoseti. Moj deda je zvao svog badžu na sahranu kod njega, ovaj mu rekao da ne lupa. Moj deda umro je dva dana posle tog dijaloga.

- U junu 2012. udario me je auto, dok sam pokušala da pređem pešacki prelaz. Kad sam videla auto bio je na metar od mene, nisam mogla da izbegnem, ali istog momenta sam čula glas iznad glave, koji mi je rekao: "Podigni levu nogu da ti je ne slomi."Auto me je udario, dolazio je sa moje leve strane, noga mi je bila u visu, ne znam kako. Slomila sam samo ruku u zglobu i ništa više! Verujem da me je Bog spasio i moj anđeo!

- Meni se stalno dešava dok šetam ulicom da se neka svetiljka ugasi tačno kad joj ja priđem.

Pročitaje OVDE još o sličnim iskustvima i ostavite neko svoje, ako već niste.

VIDEO: Vozač izleteo iz kombija dok se prevrtao pa pobegao

VIDEO: Detetu se glava zaglavila u rešetkama prozora, visilo sa višespratnice duže od 20 minuta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    6. oktobar 2018 | 16:34

    Auh... ovo je da se naježiš

  • Ha

    6. oktobar 2018 | 19:02

    Ima nešto

  • Dia

    6. oktobar 2018 | 19:44

    Za vreme rata na Kosovu! U prelepom dvorištu naše kuće u Centru grada!, popodne,Sa Sestrom Majkom i decom,Pijemo kafu,(poslednju u tom dvorištu,u toj velelepnoj kući okruženoj cvećem) bio je mart .Odjednom iz susednog dvorišta Prožme Nas neviđena Hladnoća? Tresemo se i pogledamo dali i sestra oseća led ,ustado smo i trkom u kuću neznajući šta je to ledeno kroz nas prošlo?; Sada mi jasno,upozorenje da nećemo dugo biti tu,neka zla sila nas je zaledila...Ostalo se zna.... Pakao je usledio .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA