Lider ISIS-a je živ, znamo gde se tačno nalazi: Kurdski zvaničnik zaprepastio svet

Lahur Talabani je za Rojters rekao da će IS, posle poraza, okrenuti pobuni kao načinu delovanja

  • 6

Nakon spekulacija da je lider tzv. Islamske države Abu Bakr al -Bagdadi ubijen, jedann od visoko pozicioniranih kurdskih zvaničnika zadužen za borbu protiv terorizma izjavio je danas da je gotovo 100 odsto sigran da je Bagdadi živ i da je lociran južno od Rake.

ISIS potvrdio: Naš vođa Bagdadi je mrtav!

Lahur Talabani je naime rekao da je 99 odsto siguran da je lider Islamske države, za koga se tvrdi da je stradao u napadima ruske avijacije na jedan kamp u Raki, u stvari živ.

Talabani ćak tvrdi i da je Al-Bagdadi lociran južno od Rake, i to u momentu kada su iz Rusije stigle vesti da je Al- Bagdadi ubijen.

On je za Rojters rekao da će IS, posle poraza, okrenuti pobuni kao načinu delovanja i mogla bi da podseća na Al Kaidu "na steroidima".

Prema njegovim rečima, budući lideri IS biće najverovatnije obaveštajni zvaničnici koji su nekad služili Sadamu Huseinu.

Podsetimo, pre oko mesec dana iz Rusije je stigla vest da je lider Islamske države Abu Bakr al Bagdadi najverovatnije ubijen tokom jednog vzdušnog udara ruskih snaga na kamp tokom okupljanja lidera ID. Vest međutim do danas nije zvanično potvrđena.

(Telegraf.rs/Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA