Severna Koreja sprema nemilosrdan napad na srce Amerike: Kim Džong Una iznervirala izjava šefa CIA, preti lansiranjem raketa

- Usudi li se da SAD pokaže i najmanji znak pokušaja micanja našeg vrhovnog vođe, izvešćemo nemilosrdan napad na srce SAD-a našim snažnim nuklearnim udarom, koji je s vremenom ojačao - izjava je portparola Ministarstva spoljnih poslova u Pjongjangu

  • 5

Severna Koreja je zapretila lansiranjem nuklearnog napada "na srce Sjedinjenih Američkih Država", ako Vašington pokuša da svrgne sadašnji režim, izvestila je u sredu južnokorejska obaveštajna agencija Yonhap pozivajući se na vest koju je objavila severnokorejska agencija KCNA.

Južna Koreja pozvala Severnu na razgovore prvi put posle nekoliko meseci pojačanih tenzija!

- Usudi li se da SAD pokaže i najmanji znak pokušaja micanja našeg vrhovnog vođe, izvešćemo nemilosrdan napad na srce SAD-a našim snažnim nuklearnim udarom, koji je s vremenom ojačao - izjava je portparola Ministarstva spoljnih poslova u Pjongjangu koju prenosi agencija KCNA.

U vesti se navodi kako je to odgovor na opaske glavnog čoveka američke CIA-e Majka Pompea, koji je prošle nedelje na skupu aludirao na svrgavanje komunističkog režima. Pompeo je tada izjavio da je najvažnije što SAD može da uradi jeste da "odvoji nuklearni kapacitet od onoga ko bi mogao da ima nameru da ga iskoristi."

KCNA je citirala izjavu Ministra spoljnih poslova koji je ocenio da je Pompeo u svojoj izjavi "prešao granicu te jasno dao do znanja kako je cilj Trampove administracije svrgavanje režima."

Nuklearni testovi koje je Severna Koreja izvela od početka godine pojačala je napetosti u regionu i na Korejskom poluostrvu. Poslednji test izveden je 4. jula kad je lansiran interkontinentalni balistički projektil kojim je, prema ocenama analitičara, približila Severnu Koreju mogućnosti da lansira raketu kojom bi mogla da napadne metu u SAD-u.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA