LGBT pripadnici osnovali vojnu jedinicu i spemni su da unište ISIS: Bacanje homoseksualaca sa vrhova zgrada ne možemo mirno da gledamo

- Scene bacanja homoseksualaca sa vrhova zgrada nije nešto što možemo mirno posmatrati - stoji u saopštenju

  • 6

"Oslobodilačka vojska za opstanak kvira" (TQILA) deo je Međunarodne revolucionarne gerile koju čine volonteri anarhisti u borbama protiv ISIS-a na severu Sirije.

100.000 ljudi zarobljeno u Raki: Za samo mesec dana ubijeno 173 civila u operacijama protiv ISIS-a

Naime, Međunarodna revolucionarna gerila (IRPGF) objavila je osnivanje prve LGBT vojne jedinice koja će joj se pridružiti u borbi protiv džihadističke terorističke oganizacije. Jedinica "Oslobodilačka vojska za opstanak kvira", skraćeno TQILA, (da, čita se tekila) biće jedna od jedinica IRPGF-a, koju čine volonteri anarhisti iz drugih zemalja koji su došli u severnu Siriju da bi se zajedno sa kurdskom milicijom poznatom kao YPG, ili Jedinicom zaštite naroda borili protiv ISIS-a.

Logo novooformljene kvir jedinice je crni AK-47, čuveni kalašnjikov, na roze pozadini, piše vice.com.

Na društvenim mrežama stoji da već dugo "užasnuti posmatraju kako fašisti i ekstremisti u celom svetu napadaju i ubijaju članove Kvir zajednica, naglašavajući da su oni "bolesni" i "neprirodni".

Foto: Twitter/@GP__Tips

- Scene bacanja homoseksualaca sa vrhova zgrada nije nešto što možemo mirno posmatrati - stoji u saopštenju.

Podsećaju da imaju protivnike i među konzervativnim hrišćanima i bore se protiv fašizma, tiranije i represije.

Kvir borci unutar IRPGF-a su rešili da oforme LGBT jedinicu kako bi ojačali ženske, rodne i seksualne revolucije, kao i razbijanje rodnih podela. Tokom rata protiv ISIS-a, žene su se izborile za jednak tretman u vojsci, a danas su ženske jedinice jedne od ključnih u borbi protiv brutalnosti džihadista. Kurdska snajperistkinja koja nonšalatno, uz osmeh izbegava metak ISIS-a je najbolji primer toga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA