Objavljen trenutak hapšenja nemačke tinejdžerke u Mosulu: Borila se za ISIS, a vrištala je i plakala dok su je odvodili irački vojnici (VIDEO)

Veruje se kako je 16-godišnjakinja zadržana u Iraku zbog krivičnih dela povezanih sa terorizmom i u Iraku bi mogla da bude osuđena na smrtnu kaznu zbog pridruživanja Islamskoj državi

  • 8

Na internetu se pojavio jezivi snimak na kojem se vidi preplašena nemačka tinejdžerka u trenutku kada je uhvaćena među ruševinama u Mosulu.

Ispovest uhvaćene tinejdžerke (16) koja je pobegla iz Nemačke da bi se borila za džihadiste: Sada moli da je vrate kući (FOTO) (VIDEO)

Iračka vojska je uhvatila Lindu Venzel u ratom razrušenom gradu nakon što je prošlog leta pobegla od kuće kako bi se pridružila ISIS-u.

Na novoobjavljenom videu jasno se vidi devojka koja uplakana vrišti dok ju okružuju nasmešeni vojnici koji je čvrsto drže za ruke i odvode.

Veruje se kako je 16-godišnjakinja zadržana u Iraku zbog krivičnih dela povezanih sa terorizmom i u Iraku bi mogla da bude osuđena na smrtnu kaznu zbog pridruživanja Islamskoj državi.

Ako je osude na smrt, u zatvoru će biti do svoje 22. godine. Ako je izruče Nemačkoj, mogla bi da završi u zatvoru na 10 godina zbog pružanja podrške terorističkoj organizaciji.

Linda Venzel je jedna od 20 pristalica Islamske države koji su uhapšeni nakon što je vojska preuzela grad posle 10-mesečne bitke u kojoj je ubijeno 25.000 džihadista.

Devojka je progovorila krajem jula, prvi put nakon nestanka, kazavši kako samo želi da bude sa svojom porodicom koja živi u Pulsnitzu, malenom gradu na istoku Nemačke, prenosi Jutarnji.hr.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    7. avgust 2017 | 17:04

    Nije ona preplasena nego izvodi predstavu nevinasca kao i svi oni kad dogori do nokata!? A sad ces..pa pa!!!

  • Katolik- Bosanac

    7. avgust 2017 | 18:46

    Prava kokosarka, ona ce da glumi neki sotonski islam medju najvecim lupezima na kugli. Sto si trazila to si i dobila, kao one dvije curke iz Bosne sto su Bec napustile. Odmah ih u najgori Alkatraz zatvorit medju lupeze.

  • Zoa

    7. avgust 2017 | 22:07

    Nije me dirnulo,al sam samo kao roditelj pomislila na njene. Kako je tim ljudima dok gledaju svoje dete. A realno oni su krivi sto je ona tamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA