Članice "Pusi rajota" ponovo uhapšene: Priveli ih zbog protesta protiv Putinove represije (FOTO) (VIDEO)

Marija Aljohina, jedna od članica te grupe koja je i ranije hapšena zbog protesta protiv ruskog predsednika Vladimira Putina, napisala je na Tviteru da je, sa drugom članicom Olgom Borisovom, privedena u Jakutsku

  • 6

Ruska policija privela je danas dve članice pank-rok grupe "Pusi rajot" (Pušy Riot) nakon što su održale protest u znak podrške uhapšenom ukrajinskom režiseru u sibirskom gradu Jakutsku.

Pusi rajot odgovorile Trampu novim spotom i pesmom u kojoj slave VAGINU (VIDEO)

Marija Aljohina, jedna od članica te grupe koja je i ranije hapšena zbog protesta protiv ruskog predsednika Vladimira Putina, napisala je na Tviteru da je, sa drugom članicom Olgom Borisovom, privedena u Jakutsku, prenosi danas AFP.

Aljohina u tvitu navodi da su odvedene u policijsku stanicu nakon što su juče protestovale u znak podrške režiseru Olegu Sencovu, koji izdržava 20-godišnju zatvorsku kaznu nakon što je osuđen za terorističke prestupe u tom sibirskom gradu, skoro 5.000 kilometara istočno od Moskve.

Borisova je na istoj društvenoj mreži objavila video-snimak napravljen u policijskom vozilu, uz koji je napisala da ih voze u policijsku stanicu pod sumnjom da su počinile administrativni prestup jer su održale neodobreni skup.

Aljohina je u nedelju objavila fotografije i video-snimak njihovog kratkog protesta na mostu, nazvavši Sencovljev slučaj "jednim od ključnih političkih slučajeva u istoriji zemlje".

Tokom protesta, dve žene su delile ljudima marame u boji, simbol njihove grupe, palile baklje i nosile transparente s natpisom "Sloboda za Sencova".

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Pavlo Klimkin pozdravio je njihov protest, napisavši na Tviteru: "Poštovanje za ''Pusi rajot'' zbog izgradnje mosta slobode u Jakutsku".

Sencov je osuđen zbog organizovanja podmetanja požara u prostorijama prokremaljske partije na Krimu nakon što je Rusija pripojila to poluostrvo marta 2014, navodi francuska agencija.

Zapad je osudio njegov slučaj, a filmadžije širom sveta i dalje izražavaju podršku Sencovu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Katolik- Bosanac

    7. avgust 2017 | 18:50

    Koje represije guske jedne, usao vam kaubojski virus u mozak. Sta bi vi to zeljele, divlji zapad po ulicama, da radi ko sta hoce. Bolje recite istinu ko vam ispija mozak i koliko vas placaju da svojoj zemlji pravite pakao. Ako vam nepase tu, put pod noge.

  • Јован

    7. avgust 2017 | 17:52

    Затворити и бацити кључ!

  • Јован

    7. avgust 2017 | 17:52

    Затворити и бацити кључ!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA