Apple objavio skriveni oglas za posao: Pronašao ga jedan novinar, a onda je bez traga nestao

U oglasu, na koji je sasvim slučajno naleteo Zek Viteker stoji: "Hej ti! Pronašao si nas! Tražimo talentovanog inženjera za razvoj komponenti kritične infrastrukture"

  • 2

Oglas za posao inženjera u kompaniji Epl pronađen je skriven na web stranici tehnološkog diva.

VAAAU, KO NE BI RADIO OVDE? Pogledajte novo sedište kompanije Epl! (VIDEO)

U oglasu, na koji je sasvim slučajno naleteo jedan novinar stoji: "Hej ti! Pronašao si nas! Tražimo talentovanog inženjera za razvoj komponenti kritične infrastrukture".

U međuvremenu je oglas nestao ili je premešten na drugo mesto. Novinar za sajber sigurnost Zek Viteker uočio ga je sasvim slučajno dok je analizirao neke podatke koji su stizali s aplikacija Ajfona, ali tvrdi da za posao u Eplu nije zainteresovan.

- Oglas je bio u sklopu strima na koji sam naleteo, bio je povezan s jednom internet adresom - otkrio je Viteker.

Stranica je bila na web adresi us-east-1.blobstore.apple.com, ali ako sada kliknete na tu stranicu pokazaće vam grešku. Blobstor je ime niza servera koji pripadaju Eplu.

Viteker, urednik na veb portalu CNet, rekao je da je bio uzbuđen zbog svog otkrića.

- Fascinantno je videti sve te firme kako pronalaze inovativne načine za privlačenje zaposlenih. Često je potraga za poslom pitanje sreće i slučajnosti. Na ovaj način potraga postaje zanimljiva.

Upotreba skrivenih poruka za traženje zaposlenih nije inovativna metoda.

Foto: Foter/Flickr/Nick Disponible

Još tokom Drugog svetskog rata, sedište za razbijanje šifri Blečli park u novinama je objavljivao zagonetke kako bi privukli istraživačke umove. Britanska kompanija Dajson je 2016. godine osmislila seriju od četiri izazova, a započinjali su ključem skrivenim u video snimku na Jutjubu.

- Jedna od najvažnijih veština inženjera, a posebno stručnjaka za sajber sigurnost je mentalni sklop koji ume da rešava probleme - tvrdi profesor Alan Vudard sa Univerziteta u Sariju.

- Zagonetke su sjajan način da otkrijete takav talenat, tehničke veštine mogu da se nauče.

(Telegraf.rs / Izvor: bbc.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA