≫ 

Dan kada je svet plakao: Tačno 20 godina od tragične smrti princeze Dajane

Prinčevi Vilijam i Hari posetili su juče Beli vrt, memorijalni centar posvećen njihovoj majci

  • 3

Velika Britanija danas obeležava 20 godina od tragične smrti princeze Dajane u saobraćajnoj nesreći u Parizu, a u Londonu su njeni poštovaoci počeli da polažu cveće, fotografije i lične poruke ispred kapije Kensingtonske palate.

Ljudi koji su jurili moju majku, posle su je fotografisali dok je umirala: Princ Hari o krivcima za smrt princeze Dajane (VIDEO)

Prinčevi Vilijam i Hari progovorili o smrti princeze Dajane: Zbog jedne stvari kajaćemo se do kraja do života (FOTO)

Predstavnik Bakingemske palate rekao je da članovi britanske kraljevske porodice, uključujući kraljicu Elizabetu Drugu, ne planiraju da učestvuju u bilo kakvom javnom komemorativnom događaju kako bi obeležili godišnjicu smrti princeze.

Prema navodima Bakingemske palate, nisu planirani nikakvi javni događaji u vezi sa godišnjicom smrti princeze Dajane na kojima će učestvovati britanska kraljevska porodica koja će provesti današnji dan van očiju javnosti.

Foto: Tanjug/AP

Ipak, prinčevi Vilijam i Hari posetili su juče Beli vrt, memorijalni centar posvećen njihovoj majci, princezi Dajani.

Prinčevima se u šetnji po Belom vrtu u Kensingtonskoj palati pridružila i vojvotkinja od Kembridža, kao i predstavnici humanitarnih organizacija koje je ona podržavala.

Foto: Tanjug/AP

Princeza Dajana poginula je u saobraćajnoj nesreći 31. avgusta 1997. godine u Parizu.

- Ona je bila zrak svetlosti u prilično sivom svetu - rekao je Vilijam, njen najstariji sin i drugi u redu za tron, u novom dokumentarnom filmu o princezi Dajani.

 
A post shared by Telegraf.rs (@telegraf.rs) on

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA