Putin upozorava: Nemoguće rešiti krizu sa Severnom Korejom bez diplomatije (FOTO) (VIDEO)

Putin je, takođe, istakao da nuklearni i raketni program Pjongjanga predstavlja grubo kršenje rezolucija UN

  • 1

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je danas sa predsednikom Južne Koreje Mun Džae-inom i istakao da je krizu koju je izazvala Severna Koreja nemoguće rešiti samo sankcijama i pritiskom, već da su za to potrebna politička i diplomatska sredstva.

KIMOVA SRDAČNA ČESTITKA TRAMPU: Poslali smo "poklon paket" Americi, a biće ih još!

Putin je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Munom u Vladivostoku, osudio najnoviju raketnu probu Severne Koreje i pozvao na pregovore u pokušaju da se kriza reši, prenosi Rojters.

- Bez političkih i diplomatskih sredstava, nemoguće je postići pomak u trenutnoj situaciji. Da budem precizan, to uopšte nije moguće - rekao je ruski predsednik.

Putin je, takođe, istakao da nuklearni i raketni program Pjongjanga predstavlja grubo kršenje rezolucija UN.

Južnokorejski predsednik kazao je Putinu da je situacija na Korejskom poluostrvu komplikovana zbog provokacija Severne Koreje, a dva lidera su se saglasila da je rešavanje severnokorejskog nuklearnog pitanja vrhunski prioritet za razvoj u istočnoj Aziji, prenosi Rojters.

Foto: Tanjug / AP

Mun je rekao da je Putin izrazio punu podršku naporima Južne Koreje u rešavanju pitanja vezanih za severnog suseda. Dodao je i da bi situacija mogla da postane nepredvidiva ukoliko Severna Koreja ne prestane sa provokativnim akcijama.

TAS S prenosi da je Putin kazao Munu da mu je drago zbog prilike da se susretnu licem u lice nakon jučerašnjeg telefonskog razgovora i diskutuju o "dobro poznatiom događajima vezanih za severnokrejski nuklearni raketni program".

Foto: Tanjug / AP

Dvojica lidera sastala su se danas na marginama Istočnog ekonomskog foruma u Vladivostoku, gradu na dalekom istoku Rusije, u trenutku porasta međunarodne zabrinutosti zbog moćne nuklearne probe koju je Pjongjang izveo tokom vikenda.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    6. septembar 2017 | 21:21

    Jeste kršenje rezolucije UN, ali ko im ostavlja manevarski prostor za diplomatske aktivnosti. Konstantno su po pretnjom. Zapravo, nekome ne odgovara takav pristup jer bi se Severna Koreja u slučaju otvaranja, priklonila silama koje je nisu dovodile u ovakvu situaciju. A to su pre svega Rusija i Kina. Taj deo sveta bi procvetao, da nema zlog oka koje sve to kontroliše i opstruira iz sopstvenog poganog interesa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA