Najbolji surfer sa Barbadosa uzjahao TALAS SMRTI: Surfovao tokom uragana Irma i izgubio život

On je po olujnom vremenu pao s daske, udario glavom o plitak greben i udavio se uprkos pokušaju drugih surfera da ga spasu

  • 4

Dolazeća zvezda surfovanja i olimpijska nada, 16-godišnji profesionalac Sander Venecia (Zander Venezia), poginuo je danas na rodnom karipskom ostrvu Barbados, gde je surfovao tokom uragana "Irma", saopštila je Svetska Surf liga.

Stiglo naređenje u Majami - hitno napustite svoje domove: Nepregledne kolone vozila beže sa Floride od uragana (FOTO) (VIDEO)

On je po olujnom vremenu pao s daske, udario glavom o plitak greben i udavio se uprkos pokušaju drugih surfera da ga spasu.

Grupe profesionalnih surfera su na Barbadosu da bi savladavali talase tokom uragana, ali veterani tog sporta kažu da to izbegavaju jer su jake oluje ubitačne.

- Za svojih 45 godina nisam nikada surfao na tim talasima, jer je prilično opasno. Način na koji dolaze talasi je neuobičajen. Morate znati šta radite, a to nije lako ni profesionalcima. Danas treba sedeti i gledati - rekao je na Barbadosu veteran-surfer Mark Holder.

Sin surfera, Venecija je sredinom avgusta pobedio na takmičenju "Rip Curl Grom Search" u Severnoj Karolini, a aprila je osvojio regionalno prvenstvo.

Od njega se očekivalo da nastupa za Barbados na Olimpijskim igrama 2020. godine, na prvima na kojima će biti zastupljeno surfovanje.

Vlasti Barbadosa su saopštile da je Venecia bio jedan od najperspektivnijih juniorskih surfera na ostrvu.

Usprkos ružnom vremenu i upozorenjima o dolasku uragana Irma, Venezia je zajedno s prijateljima odlučio surfovati na plaži Box by Box na istočnoj obali ostrva.

- Ovo je najbolji talas u mom životu - kazao je mladić. Nažalost, bio je to njegov poslednji talas. Kada je stigao u bolnicu, Venecia je disao, ali je ubrzo preminuo.

Iako Barbados nije bio na glavnom pravcu udara uragana "Irma", od vetra i jake kiše i tamo ima štete.

Do sada je od "Irme" u Karibima poginulo desetoro ljudi.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA