Broj žrtava zemljotresa u Meksiku raste: Najsnažniji potres u ovom veku usmrtio 58 ljudi

To je najjači zemljotres koji je pogodio Meksiko u ovom veku, sa magnitudom od 8,2

  • 0

Najmanje 58 osoba poginulo je u snažnom zemljotresu koji je pogodio južnu pacifičku obalu Meksika, saopštili su zvaničnici novi bilans stradalih.

Snimci katastrofalnog zemljotresa koji je uništio Meksiko: Jezivi zvuci dopiru sa svih strana, od jakog podrhtavanja ljuljale se zgrade(VIDEO)

Uragan Irma udario Kubu i sada juri direktno ka Majamiju (VIDEO)

Šef civilne zaštite Luis Felipe Puente rekao je da je 45 smrtnih slučajeva potvrđeno u južnoj državi Oahaka. U državi Čijapas poginulo je 10 ljudi, a još troje u saveznoj državi Tabasko.

To je najjači zemljotres koji je pogodio Meksiko u ovom veku, sa magnitudom od 8,2.

Foto: Profimedia/AFP

Pacifički centar za upozoravanje na cunamije saopštio je da su izmereni talasi do jednog metra visine iznad uobičajene.

Američki geološki institut je saopštio da je epicentar bio blizu granice Mekska i Gvatemale i na dubini od 35 kilometara.

Zemljotres se osetio i u glavnom gradu Meksika, gde su stanovnici u sred noći izašli na ulice zbog straha od rušenja zgrada. Delovi grada su ostali bez struje.

Meksiku preti i uragan Katja koji jača i verovatno će stići do kopna u Meksičkom zalivu svega dan posle razornog zemljotresa.

Foto: Tanjug/AP

Američki Nacionalni centar za uragane saopštio je da su vetrovi uragana Katja dostigli brzinu od 165 kilometara na čas danas posle podne i da se očekuje njihovo jačanje.

Centar uragana je oko 210 kilometara severno od grada Verakruza, a on bi mogao da pogodi popularnu turističku oblast u saveznoj državi Jukatan u subotu rano ujutru, navodi se u saopštenju.

Uragan Katja mogao bi da izazove velike poplave koje bi ugrozile živote ljudi u planinskim oblastima.

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA