≫ 

Floridi preti katastrofa kakvu u istoriji nije videla: Ukoliko se svi ne evakuišu, neće biti preživelih! (FOTO) (VIDEO)

Naložena je hitna evakuacija oko 5,6 miliona ljudi

  • 92

Guverner Floride Rik Skot rekao je da ljudi koji nisu napustili poluostrvo moraju to odmah da urade, u suprotnom ostaju na sopstveni rizik. Guverner je upozorio one koji žele da ostanu uprkos opasnosti, da kada uragan Irma dođe, spasilački timovi možda neće moći da dođu do njih.

Uragan Irma udario Kubu i sada juri direktno ka Majamiju (VIDEO)

- Nećete preživeti ako dođe do udara. Preostaje nam veoma malo vremena. Ako ste u zoni predviđenoj za evakuaciju, morate to učiniti. Ova oluja preti katastrofom kakvu naša država nije do sada videla - izjavio je Skot.

Kako navodi "Gardijan" četvrtini populacije Floride naložena je evakuacija, što je oko 5,6 miliona ljudi. Na obali Džordžije takođe je naređena evakuacija 540.000 osoba.

Uragan se sada kreće prema Majamiju nakon što je pogodio Kubu i do sada širom Kariba odneo 23 života. Irma je trenutno udaljena oko 440 kilometar jugoistočno od Majamija, a prema očekivanjima stručnjaka izazvaće veliku štetu poplavama i udarima vetra. Očekuje se da će teritoriju Floride preći za 30 sati.

Nacionalni centar za uragane saopštio je da se oko uragana Irma kreće prema kubanskom arhipelagu Kamagvej kao kategorija pet.

Centar je saopštio da su zabeleženi vetrovi brzine od 260 kilometara na čas, a da se uragan Irma nalazi 443 kilometra od Majamija i približava se brzinom od skoro 20 kilometara na čas, piše AP.

U Meksičkom zalivu, uragan Katja je kasno u petak udario istočnu obalu, međutim, u međuvremenu je oslabio na tropsku oluju, te su zabeleženi maksimalni naleti vetra od oko 70 kilometara na čas.

U Atlanskom okeanu, uragan Hose je za sada četvrta kategorija i nalazi se 386 kilometara istočno-jugoistočno od Ostrva zavetrine, koja se nalaze na severu Malih Antila - grupe ostrva između Karipskog mora i Atlanskog okeana.

Na OVOM linku možete pratiti kako se uragan kreće UŽIVO.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Matori

    9. septembar 2017 | 15:27

    U zemlji u kojoj se ovako radujemo tudjoj nesreci nije ni cudo sto smo dotakli dno. I ne koristite Boga kao stit i kao mac, nije On vas instrument, nesrece! Gnusam se zla u vama!

  • 1999

    9. septembar 2017 | 15:37

    MILOSRDNI ANĐEO

  • Budna duša

    9. septembar 2017 | 14:17

    Uspela sam da u sebi ne nosim mržnju prema njima posle svega što su nama uradili i celom svetu. Jedva se borim sa osećanjem koje je trenutno prisutno, i u najboljem slučaju najhumanije što osećam ka njima je osećaj potpune pavnodušnosti i indiferentnosti pogotovo sada kada je kod njih gusto! Ako postoji neke kosmičke pravde i ravnoteže, na ovome neće stati a ceo sve će nemo posmatrati kako je kada najzad dobiješ zaslužene plodove sopstvenog rada. Ps. Neka se uhvate za jarbol sa zastavom da ih vetar ne oduva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA