Skandal! Sveštenik izvređao žene - imaju četvrtinu mozga, i ne treba da voze

Poznato je da Saudijska Arabija ima neke od najstrožih zabrana prema ženama i jedina je država u kojoj ženama zaista nije dozvoljeno da voze

  • 8

Saudijskom svešteniku Sadu al-Hidžriju zabranjeno je propovedanje zbog komentara da žene imaju "četvrtinu" mozga i da im ne treba dozvoljavati da voze, saopštila je danas saudijska vlada.

Vatrena crnka Saška koja je snimala sveštenika tokom seksa i ucenjivala ga, poznata je političarka i prvakinja u karateu (FOTO)

Skandal trese Rumunsku pravoslavnu crkvu: Sveštenik pokušao da nagovori tinejdžera na seks

Hidžri je rekao da žene - koje obično imaju "pola mozga" naspram muškaraca - "ostaju samo sa četvrtinu mozga" kada odu u kupovinu i zbog toga im treba braniti da voze, sudeći prema objavljenom video klipu, prenosi AFP.

Poznato je da Saudijska Arabija ima neke od najstrožih zabrana prema ženama i jedina je država u kojoj ženama zaista nije dozvoljeno da voze.

Prema državnom sistemu, muški član porodice, obično otac, muž ili brat, mora ženi dati dozvolu da uči, putuje i radi druge aktivnosti.

Hidžrijev komentar izazvao je buru na društvenim mrežama, gde su aktiviskinje za ženska prava tražile njegovu suspenziju, dok su ga konzervativci podržali.

- Ova zabrana šalje poruku da propovedničke platforme neće biti korišćene da podrivaju jednakost, pravdu i poštovanje prema ženama koje su nerazdvojne od islama - navodi se u zvaničnom saopštenju.

Hadžri je za onlajn novine "Sabk" rekao da mu je komentar "izleteo".

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA