Autor lažnih vesti koje su pomogle Trampu da dobije izbore pronađen mrtav

Pol Horner je pronađen mrtav u svom krevetu

  • 0

Poznati autor lažnih vesti Pol Horner (38), koji se "proslavio" izjavom da je nehotice pomogao Donaldu Trampu da osvoji američke predsedničke izbore, pronađen je mrtav u svom stanu u Feniksu u SAD.

RAT TRAMPA I AMERIČKIH FUDBALERA: NFL da uvede zabranu klečanja igrača?!

Kako je saopštio Mark Kejsi, portparol policije okruga Marikopa, Horner je pronađen mrtav u svom krevetu ranije ovog meseca. Policija je pronašla dokaze koji "upućuju da bi ovo moglo biti nenamerno predoziranje", prenosi The Hill. Uzrok smrti još uvek nije utvrđen.

Horner, čije su lažne vesti često bile viralne na društvenim mrežama, u razgovoru za Washington Post prošle godine primetio je da su Trampove pristalice posebno lakoverne kad su njegove lažne vesti u pitanju.

Priznao da se oseća loše jer je pomogao Trampovoj kampanji lažnim vestima.

- Njegovi sledbenici ne proveravaju ništa - podeliće bilo šta, verovaće u bilo šta. Njegov menadžer kampanje podelio je moju priču o protestantu koji dobija 3.500 dolara kao činjenicu. Mislim, izmislio sam to. Objavio sam lažni oglas na Craigslist - objasnio je tada ovaj "novinar".

- Mislio sam da će se to proveriti i da će zbog toga izgledati još gore. Mislim, tako je to uvek funkcionisalo: Neko objavi nešto što napišem, onda oni otkriju da je to pogrešno, onda izgledaju kao idioti - dodao je Horner. - Ali Trampove pristalice samo nastave s tim. Nikad ne proveravaju ništa! On je sad u Beloj kući. Kad pogledam unazad, umesto da našteti njegovoj kampanji, mislim da joj je pomoglo. Zbog toga se osećam loše - priznao je tada Horner.

U intervjuu za CNN, Horner je pokušao da opravda zaradu na račun publike, koja je vrlo sklona "kliktanju", šerovanju i uopšte verovanju u lažne vesti koje potvrđuju njihove predrasude i vrlo nesklona da kritički proverava izvore i sam sadržaj vesti, kao "satiru".

I LAŽNE VESTI SLUŽE SVRSI

Podsetimo, Tramp, njegovi saradnici i pristalice su se, kako u predizbornoj kampanji, tako i otkad je postao predsednik, često služili lažnim vestima - ili, kako ih je njegova savetnica Kelien Konvej neslavno prozvala - "alternativnim činjenicama". Konvej se proslavila i pričom o "masakru u Bouling grinu" koji se nikad nije dogodio.

Tramp je i sam izmislio napad "prošle noći u Švedskoj", a u kampanji je gostovao kod notornog teoretičara zavera Aleksa Džonsa koji je Hilari Klinton proglasio "demonom iz pakla", a na proizvodnji i širenju lažnih vesti koje su išle u korist Trampu dobro su zaradili i mladi Makedonci.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA