Tramp otkriva državna dokumenta o atentatu Kenedija: Saopštio u koliko će papira javnost imati uvid, jedan deo ostaje tajna

I dalje postoje brojne teorije zavere o tome ko zaista stoji iza atentata na jednog od najpopularnijih predsednika u istoriji SAD

  • 2

Američki predsednik Donald Tramp odlučio je u poslednjim trenucima da dozvoli da se obelodani 2.800 od ukupno 3.200 tajnih državnih dokumenata o ubistvu Džona Kenedija. Dokumenti su čuvani u tajnosti još od atentata, od 1963. godine. Kao i samo ubistvo, najava objavljivanja izazvala je buru u američkoj javnosti.

Tajna dokumenta o ubistvu Kenedija: Da li CIA ne da Trampu da ih otvori, jer je ona jedan od atentatora u teorijama zavere?! (FOTO) (VIDEO)

Tramp je doneo odluku uprkos preporuci Nacionalnog saveta za bezbednost da to ne čini. Neki su već prokomentarisali da Tramp to radi sa namerom da skrene pažnju sa niza negativnih priča u kojima je akter on ili njegova administracija, piše "Independent".

- Dozvoliću, kao predsednik, da se već dugo blokirani i poverljivi fajlovi o Džonu Kenediju otvore - napisao je Tramp na Tviteru.

Džon F. Kenedi ubijen je u Dalasu u američkoj saveznoj državi Teksas 22. novembra 1963. godine i od tada se pojavilo pregršt teorija zavere o njegovoj smrti.

Za Kenedijevo ubistvo okrivljen je bivši marinac Li Harvi Osvald, kojeg je pre suđenja ubio vlasnik diskoteke Džek Rubi. Rubi je za ubistvo Osvalda osuđen na smrt, međutim, ta kazna je ukinuta.

I dalje postoje brojne teorije zavere o tome ko zaista stoji iza atentata na jednog od najpopularnijih predsednika u istoriji SAD. Teorija je mnogo. Od toga da iza svega stoji KGB, zatim da je Kenedija ubila mafija, kao i da iza zaverenika stoji tadašnja prva dama Džeki Kenedi.

Ipak, jedna od manje poznatih teorija jeste da je Kenedija ubio Kju Kjuks Klan.

Daljinac

(Telegraf.rs/Sputnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dvadesetdvojka

    27. oktobar 2017 | 06:38

    Tramp je htio postat predsjednik samo da bi mogao procitat ko je ubio Kenedija

  • Cika Velja

    27. oktobar 2017 | 06:42

    Pa nisu valjda ubili Kenedija??? A ovaj debilni pajac jos ziv?! E bas ovi Ameri nikako da potrefe sta ce sa kim da rade???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA