≫ 

Katalonskim separatistima preti zatvor ako ne odustanu od proglašenja nezavisnosti?!

- Ako mislite da će vam istorija suditi, grešite. Sud pravde će vam suditi - poručio je poslanik Narodne partije Ksavijer Albiol u četvrtak

  • 3

Poslanik koji predvodi špansku vladajuću Narodnu partiju u katalonskom parlamentu Ksavijer Albiol upozorio je zvaničnike koji se zalažu za otcepljenje te pokrajine od ostatka zemlje da će biti krivično gonjeni ukoliko nastave sa planovima da proglase nezavisnost.

Raspada se katalonska vlada: Ministar ekonomije podneo ostavku i time udario šamar Pudždemonu!

- Ako mislite da će vam istorija suditi, grešite. Sud pravde će vam suditi - poručio je Albiol u četvrtak, obraćajući se katalonskom lideru Karlesu Pudždemonu i drugim pristalicama nezavisnosti Katalonije tokom parlamentarne sednice.

Regionalni poslanici, koji podržavaju otcepljenje od Španije, pregovaraju o detaljima zvaničnog proglašenja nezavisnosti koje je najavljeno za danas.

AP navodi da bi zbog te deklaracije španski sudovi mogli da ih optuže za pobunu.

- Istorija će pokazati da ste izvršili državni udar. Sutra ćete sigurno pokušati da dostignete vrhunac vašeg državnog udara - rekao je Albiol.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nukić

    27. oktobar 2017 | 08:38

    Dobiće samostalnost jedino ako Putin pošalje dole u njihovo Katalonjsko more jednu nuklearnu podmornicu ako ih Španija napadne da reaguje i brani narod....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA