Malteški nadbiskup prokleo ubicu novinarke na dan sahrane: Nikada neće izmaći Božjoj pravdi! (FOTO)

- Ma koliko da neko pokušava da izmakne ljudskoj pravdi, nikada neće izmaći pravdi Boga - rekao je Karles Skikluna danas posle pogrebne mise pred brojnim narodom

  • 1

Malteški rimokatolički nadbiskup Karles Skikluna upozorio je danas, posle pogrebne mise uoči sahrane ubijene novinarke Dafne Karuane Gracije, da njene ubice "nikada neće izmaći Božjoj pravdi", a njene kolege novinare je pozvao da bez straha idu za istinom.

Porodica ubijene novinarke poručila da NE želi da državne vlasti budu na sahrani!

- Ma koliko da neko pokušava da izmakne ljudskoj pravdi, nikada neće izmaći pravdi Boga - rekao je nadbiskup, a novinarima je poručio da nikad ne treba da se plaše da budu "oči, uši i usta naroda".

Skikluna je služio misu u crkvi koja se nalazi u blizini kuće u kojoj je 53-godišnja malteška istraživačka novinarka živela pre nego što je bomba, podmetnuta ispod njenog automobila, eksplodirala i ubila je 16. oktobra, prenosi AP.

Foto: Tanjug / AP

Više od 1.500 ljudi prisustvovalo je pogrebnoj misi, dok je više stotina njih stajalo ispred crkve.

Foto: AP/Tanjug

Među prisutnima je bio i predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani, dok su visoki predstavnici malteške vlade i opozicije bili odsutni, poštujući želje porodice Karuane Galicije.

Foto: AP/Tanjug

Malteška vlada je današnji dan proglasila danom žalosti, kao "znak da nijedan napad na slobodu izražavanja nije prihvaćen u maltešskoj demokratiji", dok je u Briselu zastava na sedištu Evropske komisije danas spuštena na pola koplja u znak sećanja na Karuanu Galiciju.

Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nataša

    3. novembar 2017 | 22:26

    Ništa nije jadnije na ovom svetu nego ubiti novinara i to ženu.Kakvu je ona šansu imala da se odbrani?I treba da reči jednog novinara budu ubitačne.Da li više uopšte nekom treba istina u ovom lažljivom,pokvarenom svetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA