Sebastijan Kurc hoće novu vladu do Božića

Kurc je istakao da se mora sprovesti reforma socijalnog sistema, jer nije fer da se isplaćuje stotine miliona evra porodicama u inostranstvu

  • 0

Mandatar za sastav nove vlade Austrije Sebastijan Kurc ističe da želi da vlada bude formirana do Božića.

Tamna strana gastarbajterske medalje: Pola miliona Jugoslovena i dalje skuplje plaća kiriju, ne može do vize, niti osiguranja

- Moj cilj je da imamo novu vladu pre Božića. To je, prema mom mišljenju, moguće, ali garancije za to ne postoje - rekao je Kurc bečkom dnevniku "Esterajh".

Ukazao je da se sa Slobodarskom partijom (FPO), sa kojim je ušao u koalicione pregovore, dogovorio oko jasnih ciljeva da se smanji poreska stopa i nameta, kao ik da socijalni sistem bude delotvorniji, te zaustavi i ilegalna migracija.

Na pitanje kako treba konkretno da izgleda poreska reforma, Kurc je kazao da je cilj da se poreska stopa i ostali izdatci preduzeća smanje u pravcu 40 odsto.

- Želimo da rasteretimo manja i srednja primanja. U pregovorima je reč o tome kako možemo to konkretno da isfinansiramo. Jasno je da moramo da štedimo kod struktura. Jedinstveni smo i po tome da moramo da spojimo socijalna osiguranja - naglasio je on.

Kurc je istakao da se mora sprovesti reforma socijalnog sistema, jer nije fer da se isplaćuje stotine miliona evra porodicama u inostranstvu.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA