Živimo u naučnoj fantastici: Ovaj hirurg je uradio prvu transplataciju glave na ljudskom telu!

Kanavero isitče da je sproveo prvu transplantaciju glave kod ljudi, što omogućava njegovom timu da nastavi sa svojim poslom

  • 51

Naučnici su uspešno izveli transplantaciju glave na lešu i spremni su da isti zahvat izvrše na živoj osobi. Hirurg Serđo Kanavero postao je poznat po tvrdnjama da radi na prvoj transplantaciji ljudske glave, dodajući da je uspešan test pokazao da se njegovi planovi ostvaruju.

DA LI ĆE NAM PRESAĐIVATI GLAVU NA TUĐE TELO: Ovaj doktor tvrdi da je to USPEO S MAJMUNIMA! (VIDEO)

Izvedena transplantacija na lešu pokazala je da njegove inovativne tehnike za povezivanje kičme, nerava i krvih sudova uspešno spajaju dva tela. Takođe se dodaje da je uspešnu transplantaciju moguće izvršiti za 18 sati.

Kanavero isitče da je sproveo prvu transplantaciju glave kod ljudi, što omogućava njegovom timu da nastavi sa svojim poslom. Zbog kontroverznih tvrdnji o ovako ozbiljnim operacijama privukao je pažnju javnosti.

Njegov prvi pacijent je Rus Valeri Spiridinov čija će glava biti zamrznuta, a zatim presađena na novo telo, telo donora, ističe Kanavero.

- Prva transplantacija na čoveku, tj. lešu je gotova. Izveštaj će biti objavljen za nekoliko dana. Svi su rekli da je nemoguće, ali smo uspeli - dodao je on.

FOTO: Klinički centar Srbije

Moguće je da naredna transplantacija bude izvršena ove godine, čak negde u Velikoj Britaniji. Pre operacije na lešu, njegov tim je transplantaciju glave izvršio na miševima i majmunima.

Naučnici upozoravaju da bi naredna operacija mogla da ima ozbiljne posledice. Osim moguće smrti, postoji mogućnost da pacijent ima strašne bolove i probleme sa prilagođavanjem na novo telo, piše Independent.

Daljinac

(Telegraf.rs/B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joca

    19. novembar 2017 | 00:25

    Moja glava će biti veoma skupa.Malo je korišćena!!😂

  • Dudule

    18. novembar 2017 | 23:48

    Ko je onda tu donor ovaj sa glavom ili ovaj cije je tijelo, i koja ce to onda osoba da bude, neko treci ..

  • Ja

    18. novembar 2017 | 20:27

    Uspešno na lešu hahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA